Banán je síce skvelý samostatne, výborne ale poslúži aj do dezertov. Dnes ho dajte napríklad do týchto vláčnych rezov s pudingom a čokoládou. Extrémna bomba, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu a na tanieriku bude vyzerať parádne.
1 porcia obsahuje
- 320 kcal
- 43 g sacharidov
- 13 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 12 porcií
- 150 g masla
- 150 g trstinového cukru
- 250 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 500 ml mlieka
- 2 balenia pudingu
- 200 g horkej čokolády
- 100 ml 30 % smotany na šľahanie
- 3 banány
- 2 vajcia
- čokoládový prebiotic topping
Postup
-
Predhrejte rúru na 180 °C. -
V mise zmiešajte maslo s cukrom, kým nezíska krémovú konzistenciu. Postupne pridajte vajcia a dobre premiešajte.
-
Pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a miešajte dohladka.
-
Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 20 minút, alebo kým nezíska zlatistú farbu. Potom nechajte vychladnúť.
-
V hrnci pripravte puding podľa návodu na balení. Nechajte mierne vychladnúť.
-
Na vychladnuté cesto rozmažte puding a položte naň nakrájané plátky banánov.
-
V malom hrnci zahrejte smotanu. Keď sa začne variť, odstavte ju z ohňa a vmiešajte do nej čokoládu na varenie. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a poleva nebude hladká.
-
Čokoládovú polevu nalejte cez vrstvu banánov a pudingu, rovnomerne rozotrite.
-
Nechajte rezy stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
-
Pred podávaním nakrájajte na štvorce a pokiaľ chcete pridať trochu vlákniny, dozdobte prebiotic toppingom.
Tak dobrú chuť!