Čo vrstva, to chuťový zážitok. Spojte ich dokopy a aktivujte schopnosť sebaovládania. Inak totiž zmizne celý plech raz‑dva.
1 porcia obsahuje
- 187 kcal
- 20 g sacharidov
- 7 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 12 porcií
- 170 g ovsených vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- 30 g vlašských orechov
- 20 g kokosového oleja
- 1 čajová lyžička škorice
- vanilkové stéviové kvapky
- 100 ml vody
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- vanilkové stéviové kvapky
- 320 g tekvicového pyré
- 100 ml mlieka
- 1/2 balenie vanilkového pudingu
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/2 čajové lyžičky muškátového orieška
- vanilkové stéviové kvapky
- 500 g tvarohu
- vanilkové stéviové kvapky
- 20 g pekanových orechov
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 °C.
-
Korpus: Zmiešame ovsené vločky, proteínový prášok, škoricu, nasekané orechy a roztopený kokosový olej. Dosladíme vanilkovými kvapkami a prilejeme vodu. Vytvoríme cesto, ktoré vtlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme cca 10‑15 minút.
-
Prvý krém: Medzitým si uvaríme puding podľa návodu a osladíme ho vanilkovými kvapkami.
-
Druhý krém: Upečenú tekvicu rozmixujeme na jemné pyré, ktoré prelejeme do hrnca a varíme na miernom plameni. 1/2 pudingového prášku rozmiešame v 100 ml mlieka. Akonáhle začne pyré mierne vrieť, stiahneme plameň, prilejeme pudingovú zmes a miešame do zhustnutia. Dochutíme vanilkovými kvapkami, škoricou a muškátovým orieškom.
-
Treté krém: Tvaroh vyšľaháme spoločne s vanilkovými kvapkami a dáme chladiť do chladničky. -
Akonáhle sú všetky zložky vychladené, môžeme začať s vrstvením. Vrch posypeme nasekanými orechmi a dáme chladiť do chladničky cez noc.
-
Dobrú chuť!