




Jerky a sušené mäso
Sušené mäso je stále viac obľúbenou desiatou nielen u športovcov, ale u všetkých, ktorí si radi doprajú rýchly a výdatný snack kedykoľvek počas dňa. Tešiť sa môžeš na:
- zdroj bielkovín a energie,
- nízky obsah sacharidov a tukov,
- malé a kompaktné balenie,
- dlhú trvanlivosť, a
- nulový obsah chemických konzervantov a farbív.
Dehydratované mäso je v prípade potreby možné uviesť do „pôvodného stavu“, kedy ho stačí povariť vo vode.
Druhy sušeného mäsa
V súčasnej dobe je možné sa stretnúť s najrôznejšími druhmi sušeného mäsa. Každý si tak môže vybrať podľa svojej chuti a osobných preferencií.
- Hovädzie mäso si drží dominantné postavenie, ako jeden z najlepších a najchutnejších zdrojov bielkovín. Hovädzie jerky okrem proteínov obsahujú výdatnú porciu zinku, selénu aj ďalších minerálnych látok.
- Hydinové mäso je najčastejšou alternatívou hovädzieho mäsa. Vyrába sa zo všetkých druhov domácej hydiny - morky, kurčaťa, kačice a husi. Kuracie a morčacie jerky obsahujú menšie množstvo tuku. Kačacie a husie jerky sú podstatne tučnejšie, čo je dané silnejšou a tučnejšou kožou.
- Rybie mäso je populárne ako zdravšia náhrada tradičných sušených mäsa. Je bohaté na bielkovín a omega 3 mastné kyseliny, ktoré pozitívne ovplyvňujú činnosť srdca, zlepšujú pamäť a imunitu. Vyskúšajte napr. sušeného lososa od Speyside Smokehouse.
Mimo tieto druhy mäsa sa môžete u jednotlivých výrobcov stretnúť aj s bravčovým, diviačím, dančím, jelením, losím, ale aj sobím sušeným mäsom.
Aké jerky si vybrať?
Ponuka sušeného mäsa je skutočne široká. Je teda iba na rozhodnutí a chuti každého, či staví na istotu a dá prednosť kvalitnému hovädziemu mäsu, alebo zvolí alternatívu v podobe hydinového, rybieho alebo úplne iného sušeného mäsa. Vyskúšaj naše Grass‑Fed Hovädzie jerky BIO, Grass‑Fed Hovädzie biltong alebo šťavnaté Jerky Bites. Okrem hovädzieho mäsa ponúkame aj morčacie a danielie sušené mäso.