Čučoriedkovo-citrónová buchta

Šárka Červinková
Šárka Červinková
50 min.
40 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Čučoriedkovo-citrónová buchta

Sezóna čučoriedok vrcholí, a preto je správny čas upiecť si z nich niečo dobré. My sme tentoraz stavili na kombináciu čučoriedok a citrónu a vznikol z nich osviežujúci letný dezert, ktorý vás nadchne rovnako ako nás! :)

1 porcia obsahuje 1 buchta

  • 160 kcal
  • 18 g sacharidov
  • 5 g tukov
  • 8,6 g bielkovín

Na 12 porcií

Cesto:
Krém:
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 3 čajové lyžičky Sladiča
  • citrónová kôra

Postup

  1. Čučoriedkovo-citrónová buchta

  2. Oddelíme bielky od žĺtkov. V jednej mise vyšľaháme bielky do pevnej peny. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s trstinovým cukrom.

  3. K vyšľahaným žĺtkom s cukrom pridáme kokosový olej a vlažnú vodu a spoločne opäť vyšľaháme.

  4. K žĺtkovej zmesi pridáme špaldovú múku, prášok do pečiva a mletú vanilku. Zamiešame. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky a vymiešame hladké cesto. Do cesta primiešame čučoriedky.

  5. Pekáč vymastíme olejom a vlejeme doň cesto. Buchtu pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C cca 35 minút. Upečenú buchtu necháme vychladnúť.

  6. Na krém vyšľaháme spolu tvaroh so sladičom a citrónovou kôrou. Vychladnutú buchtu potrieme tvarohovým krémom. Čučoriedkovo-citrónová buchta

  7. Nakoniec môžeme buchtu ozdobiť čučoriedkami, lístkami mäty a kúskami citróna.

    Dobrú chuť.

    Čučoriedkovo-citrónová buchtaČučoriedkovo-citrónová buchta

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
40 Páči sa mi Uložiť recept