Sezóna čučoriedok vrcholí, a preto je správny čas upiecť si z nich niečo dobré. My sme tentoraz stavili na kombináciu čučoriedok a citrónu a vznikol z nich osviežujúci letný dezert, ktorý vás nadchne rovnako ako nás! :)
1 porcia obsahuje
- 160 kcal
- 18 g sacharidov
- 5 g tukov
- 8,6 g bielkovín
Na 12 porcií
- 3 vajcia
- 100 g trstinového cukru
- 8 lyžíc kokosového oleja
- 10 lyžíc vody
- 150 g špaldovej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky mletej vanilky
- 200 g čučoriedok
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 3 čajové lyžičky Sladiča
- citrónová kôra
Postup
-
-
Oddelíme bielky od žĺtkov. V jednej mise vyšľaháme bielky do pevnej peny. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s trstinovým cukrom.
-
K vyšľahaným žĺtkom s cukrom pridáme kokosový olej a vlažnú vodu a spoločne opäť vyšľaháme.
-
K žĺtkovej zmesi pridáme špaldovú múku, prášok do pečiva a mletú vanilku. Zamiešame. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky a vymiešame hladké cesto. Do cesta primiešame čučoriedky.
-
Pekáč vymastíme olejom a vlejeme doň cesto. Buchtu pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C cca 35 minút. Upečenú buchtu necháme vychladnúť.
-
Na krém vyšľaháme spolu tvaroh so sladičom a citrónovou kôrou. Vychladnutú buchtu potrieme tvarohovým krémom.
-
Nakoniec môžeme buchtu ozdobiť čučoriedkami, lístkami mäty a kúskami citróna.
Dobrú chuť.