100% orechové maslá

Produktov: 79
Radenie
:
Predvolené

Orechové maslá bez cukru

100% orechové maslá sa vyznačujú úplne čistým zložením bez akéhokoľvek pridaného cukru či soli. Rovnako ako proteínové či sladké krémy, sa výborne hodia napr. do kaší či jogurtov, a vďaka vysokej kvalite sú však skvelou ingredienciou na pečenie či varenie. 100% orieškové maslá sa obvykle vyrábajú iba z jedného druhu orechov, výnimkou však nie sú ale ani masla viacerých druhov. U nás ti ponúkame:

  • arašidové maslá patria medzi najobľúbenejšie „fitness“ potraviny poslednej doby, ktoré sa vyznačujú vysokým obsahom bielkovín. Áno, vieme, arašidy sú technicky vzaté strukoviny, ale predsa len sa im hovorí búrske oriešky, takže...
  • kešu masla sa, vďaka prirodzene vyššiemu obsahu sacharidov, radí medzi sladšie orechové maslá. Môžu tak byť skvelou alternatívou pre sladké orechové krémy s pridaným cukrom.
  • kokosové maslá sa vyrábajú rozšľahaním kokosovej dužiny. Jedlám dokáže pridať jemný exotický nádych. Maslo nájde uplatnenie aj v domácej kozmetike.
  • lieskoorieškové maslá majú prirodzene sladkastú chuť. Obzvlášť bohatou chuťou sa vyznačujú maslá z tzv. piemontských orieškov, ktorých produkcia je regulovaná a kladie dôraz na kvalitu.
  • mandľové maslá sa vyznačujú typicky jemnou horkastou chuťou, ktorá je spôsobená pomletými šupkami mandlí. Sladší variant tak predstavuje maslo z lúpaných mandlí.
  • pekanové maslá predstavujú chutnejší variant masla z vlašských orechov a je bohatší na tuky.
  • pistáciové maslá sú vďaka svojej farbe rozpoznateľné na prvú dobrú. Vyznačujú sa vyšším obsahom antioxidantov a prirodzene obsiahnutých rastlinných farbív, ktoré sú prospešné pre zdravie očí.

Častým javom u 100% orechových masiel je oddelenie orechového oleja od pevnej zložky. Nejedná sa však o žiadnu závadu, ale o bežné správanie orechových masiel, ktoré možno vyriešiť riadnym premiešaním.