Je tu jeseň a jablkami sme obklopení zo všetkých strán. Poďte prevoňať byt týmito šťavnatými jablčnými rezami, ktoré potešia aj vegána.
1 porcia obsahuje
- 207 kcal
- 26 g sacharidov
- 9 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 10 porcií
- 100 g mandľovej múky
- 80 g arašidového masla
- 100 g javorového sirupu
- 65 g vanilkového vegánskeho proteínu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 800 g jabĺk
- 25 g kukuričného škrobu
- štipka škorice
- 15 g mandlí obalených v škorici
Postup
-
Jablká očisti od šupky a nakrájaj na menšie kocky. Z jednej polovice si pripravíme pyré.Polovicu jabĺk daj do hrnca, podlej troškou vody, priklop pokrievkou a na miernom plameni nechaj dusiť. Občas zamiešaj, kým sa ti z jabĺk nestane kaša.
Môžeš použiť aj hotové pyré.
-
V mise si zmiešame ingrediencie na cesto. Najprv sypké ingrediencie, potom postupne primiešavaj javorový sirup s arašidovým maslom. Cesto dôkladne spoj a prípadne prilej trochu vody. Cesto má byť ale trochu hustejšie.
-
Do misky vyloženej papierom na pečenie rozprestri 3/4 cesta (môžeš si pomôcť lyžicou a vodou).
-
Druhú polovicu jabĺk v rajnici trochu podus, aby zmäkli. Daj do väčšej misy, prilej zľahka vychladnuté jablčné pyré, kukuričný škrob a štipku škorice. Všetko dôkladne zmiešaj.
-
Jablčnú zmes navrstvi na cesto a posyp 1/4 rozdrobeného cesta (do cesta môžeš prisypať ešte trochu múky). Nakoniec posyp nasekanými mandľami.
Peč v rúre vyhriatej na 175 °C asi 20‑25 minút.
-
Nechaj vychladnúť a podávaj.
Dobrú chuť.