Kokosové rezy z bielkov na plech

Michaela
Michaela Dobiášová
37 min.
12 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Kokosové rezy z bielkov na plech

Ako lepšie otestovať sušený bielok v praxi, než ho vyskúšať priamo pri pečení?! Stavili sme na tradičné bielkové rezy, pridali kokos a ubrali všetok cukor, ktorého v nich býva požehnane. A výsledok? No ochutnajte sami!

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 166 kcal
  • 14 g sacharidov
  • 10 g tukov
  • 5 g bielkovín

Na 16 porcií

Na korpusy:
Na náplň:
Na posýpku:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Kokosové rezy z bielkov na plech Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. Sušený bielok vyšľaháme spoločne s vodou a štipkou soli do tuhého snehu. Pokiaľ nemáme bielok značky Můj bílek, môžeme použiť 10 vaječných bielkov. Potom postupne zašľahávame múku s kokosom, a nakoniec ochutíme vanilkovými kvapkami. Kokosové rezy z bielkov na plech

  3. Vzniknuté cesto nalejeme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

  4. Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií a posypeme ňou jedno z ciest.

  5. Pečieme asi 12 minút, kým povrch cesta zľahka nezíska zlatistú farbu. Kokosové rezy z bielkov na plech

  6. Medzitým si uvaríme puding v 300 ml mlieka (pozor, na obaloch sa uvádza 500 ml mlieka, ale my chceme krém o niečo hustejší). Ochutíme vanilkovými kvapkami a tesne pred koncom varenia pridáme maliny. Kokosové rezy z bielkov na plech

  7. Hneď ako všetko vychladne, opatrne odlepíme korpusy od papiera na pečenie. Korpus bez posýpky potrieme krémom a druhým korpusom ho priklopíme.

  8. Necháme stuhnúť v chladničke cez noc. Kokosové rezy z bielkov na plech

  9. Keď recept vyskúšate, nezabudnite sa podeliť o výsledok na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty a označením @aktinrecepty. Kokosové rezy z bielkov na plech

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
12 Páči sa mi Uložiť recept