Ako lepšie otestovať sušený bielok v praxi, než ho vyskúšať priamo pri pečení?! Stavili sme na tradičné bielkové rezy, pridali kokos a ubrali všetok cukor, ktorého v nich býva požehnane. A výsledok? No ochutnajte sami!
1 porcia obsahuje 1 kus rezu
- 166 kcal
- 14 g sacharidov
- 10 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 16 porcií
- 1 balenie Můj bílek
- 200 ml vody
- 1 štipka soli
- 220 g kokosu
- 180 g polohrubé múky
- 10 kvapiek vanilkových Flavour Drops
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 300 ml mlieka
- 5 kvapiek vanilkových Flavour Drops
- 150 g mrazených malín
- 20 g kokosového oleja
- 30 g kokosu
- 20 g mandľových lupienkov
- 10 g polohrubé múky
- kôra z 1/2 citróna
- 5 kvapiek vanilkových Flavour Drops
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. -
Sušený bielok vyšľaháme spoločne s vodou a štipkou soli do tuhého snehu. Pokiaľ nemáme bielok značky Můj bílek, môžeme použiť 10 vaječných bielkov. Potom postupne zašľahávame múku s kokosom, a nakoniec ochutíme vanilkovými kvapkami.
-
Vzniknuté cesto nalejeme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
-
Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií a posypeme ňou jedno z ciest.
-
Pečieme asi 12 minút, kým povrch cesta zľahka nezíska zlatistú farbu.
-
Medzitým si uvaríme puding v 300 ml mlieka (pozor, na obaloch sa uvádza 500 ml mlieka, ale my chceme krém o niečo hustejší). Ochutíme vanilkovými kvapkami a tesne pred koncom varenia pridáme maliny.
-
Hneď ako všetko vychladne, opatrne odlepíme korpusy od papiera na pečenie. Korpus bez posýpky potrieme krémom a druhým korpusom ho priklopíme.
-
Necháme stuhnúť v chladničke cez noc.
-
Keď recept vyskúšate, nezabudnite sa podeliť o výsledok na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty a označením @aktinrecepty.