Nadýchaná piškóta, svieži krém a navrchu sladučká mangová vrstva. To sú naše mango lassi rezy, ktoré sú prevoňané mangom a sú navyše bezlepkové! To je značka ideál, no nie? Tak ich poď spoločne s nami vyskúšať!
1 porcia obsahuje
- 138 kcal
- 18 g sacharidov
- 4 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 25 porcií
- 3 vajcia
- 1 hrnček trstinového práškového cukru
- 250 g Vilgain tapiokovej múky
- 70 g repkového oleja
- 100 ml mlieka
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1 vanilkový cukor
- 1 štipka soli
- 100 g manga
- 1 odtučnený grécky jogurt
- 50 ml mlieka
- 30 g Vilgain Proteín v príchuti Mango lassi
- 500 g mäkkého tvarohu
- 200 g ricotty
- 30 g Vilgain Proteín v príchuti Mango lassi
- 250 g manga
- 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
Postup
-
Najskôr si upeč piškótu. Oddeľ žĺtky od bielkov. Žĺtky následne vyšľahaj s cukrom do hustej peny, bielky so štipkou soli na tuhý sneh.K žĺtkom pridaj múku, kypriaci prášok a vanilkový cukor. Potom dôkladne, ale opatrne, spoj so snehom.
-
Plech dlhý asi 35 cm vysteľ papierom na pečenie a cesto naň vylej. Peč v rúre predhriatej na 165 °C asi 20 minút. Kontroluj špajdľou, či je cesto prepečené.
-
Medzitým si priprav mango lassi vrstvu (tekutejšiu vrstvu, ktorú naleješ na upečený korpus). Do mixéra hoď jedno mango, jogurt, trošku mlieka a odmerku proteínu.
-
Na krém iba vymiešaš všetky potrebné ingrediencie do hladkej konzistencie (2 tvarohy, ricottu a odmerku proteínu). Daj chladiť do chladničky.
-
Do vychladnutého korpusu urob špajdľou niekoľko dierok. Po celej dĺžke nalej na korpus mango lassi, ktoré sa čiastočne vsiakne do korpusu, vďaka dierkam. Daj chladiť do mrazničky či do chladničky.
-
Medzitým si priprav poslednú vrstvu. Mango rozmixuj do konzistencie pyré, následne hoď do hrnca a pomocou škrobu zahusti. (Škrob nevhadzuj do horúceho, aby ti nevznikli hrudky.)
-
Finálne vrstvenie je tu!
1. Na korpus rozprestri krém.
2. Na krém nalej mangovú zmes.
3. Teraz už len zatni zuby a nechajte chladiť v chladničke, najlepšie cez noc.
-
Tak dobrú chuť!