Mrazené vegánske rezy

Kristína Močková
Kristína Močková
45 min. 45 min. prípravy, tuhnutie
72 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Mrazené vegánske rezy

Milovníci nepečených receptov, zbystrite pozornosť! Máme pre vás niečo extrémne chutné, sýte a na pohľad krásne. Musíme vás však varovať, že pri príprave si trošku zašpiníte ruky. A vlastne aj mixér. Výsledkom sú však krémové vegánske rezy, ktoré sa doslova rozplývajú v ústach. Mrazené ovocie navyše skvelo osvieži.

Obsahuje 1 kus rezu, približne 56g

  • 202 kcal
  • 12,7 g sacharidov
  • 16,2 g tukov
  • 3,7 g bielkovín

Ingrediencie

Na základ:
Na krémovú vrstvu:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Kešu si dopredu namočíme cez noc do studenej vody. Proces môžeme urýchliť, keď kešu zalejeme vriacou vodou a necháme odležať približne hodinu. Vodu z kešu orechov zlejeme a orechy rozmixujeme spolu s kokosom, kokosovým mliekom a kokosovým olejom na hladký krém. Dochutíme agáve a limetkovou šťavou.

  2. Na základ si rozmixujeme datle (keď sú tvrdé, tak ich na pár minút zalejeme vriacou vodou), kokos, mandľové maslo a zmes orechov podľa vlastnej chuti. Zmes natlačíme rukami do vhodnej formy vyloženej papierom na pečenie.

  3. Približne polovicu krému rozotrieme na základ. Do krému jemne vtlačíme maliny alebo iné ovocie. Mrazené vegánske rezy

  4. Druhú polovicu krému rozmixujeme s ovocím a opatrne rozotrieme po svetlej vrstve. Ozdobíme ovocím a dáme na niekoľko hodín zamraziť. Pred konzumáciou necháme pár minút rozmraziť pri izbovej teplote. Mrazené vegánske rezy

  5. Dajte nám pod #aktinrecepty vedieť, ako vám chutilo :) Mrazené vegánske rezyMrazené vegánske rezy

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
72 Páči sa mi Uložiť recept