Milovníci nepečených receptov, zbystrite pozornosť! Máme pre vás niečo extrémne chutné, sýte a na pohľad krásne. Musíme vás však varovať, že pri príprave si trošku zašpiníte ruky. A vlastne aj mixér. Výsledkom sú však krémové vegánske rezy, ktoré sa doslova rozplývajú v ústach. Mrazené ovocie navyše skvelo osvieži.
Obsahuje
- 202 kcal
- 12,7 g sacharidov
- 16,2 g tukov
- 3,7 g bielkovín
Ingrediencie
- 100 g datlí
- 30 g kokosu
- 20 g mandľového masla
- 30 g pekanových orechov
- 35 g mandlí
- 30 g vlašských orechov
- 290 g kešu orechov
- 65 g čakankového sirupu
- 1 lyžica šťavy z limetky
- 70 g kokosového oleja
- 25 g kokosu
- 100 ml kokosového mlieka
- 40 g malín
Postup
-
Kešu si dopredu namočíme cez noc do studenej vody. Proces môžeme urýchliť, keď kešu zalejeme vriacou vodou a necháme odležať približne hodinu. Vodu z kešu orechov zlejeme a orechy rozmixujeme spolu s kokosom, kokosovým mliekom a kokosovým olejom na hladký krém. Dochutíme čakankovým sirupom a limetkovou šťavou.
-
Na základ si rozmixujeme datle (keď sú tvrdé, tak ich na pár minút zalejeme vriacou vodou), kokos, mandľové maslo a zmes orechov podľa vlastnej chuti (my sme si vybrali pekanové orechy, mandle a vlašské orechy). Zmes natlačíme rukami do vhodnej formy vyloženej papierom na pečenie.
-
Približne polovicu krému rozotrieme na základ. Do krému jemne vtlačíme maliny alebo iné ovocie.
-
Druhú polovicu krému rozmixujeme s ovocím a opatrne rozotrieme po svetlej vrstve. Ozdobíme ovocím a dáme na niekoľko hodín zamraziť. Pred konzumáciou necháme pár minút rozmraziť pri izbovej teplote.
-
Tak dobrú chuť a dajte nám na Instagrame ś označením @aktinrecepty vedieť, ako vám rezy chutili!