Vilgain Kypriaci prášok BIO – bezfosfátový prášok z vínneho kameňa pre zdravšie pečenie
Vilgain Kypriaci prášok BIO – bezfosfátový prášok z vínneho kameňa pre zdravšie pečenie
Vilgain Kypriaci prášok BIO - bezfosfátový a bezlepkový kypriaci prášok
Pýtaš sa, čo sa dá vymyslieť na tak bežnej prísade ako je bežný kypriaci prášok? Predovšetkým sme sa vyhli fosfátom a namiesto toho použili vínny kameň a jedlú sódu. Príliš veľa fosfátov totiž môže spôsobovať nerovnováhu fosforu a vápnika v tvojom tele. Ďalšou výhodou bezfosfátového prášku je tiež to, že je bez lepku.
Kypriaci prášok pochádza od českého výrobcu s dlhoročnou tradíciou a je v BIO kvalite. Skvele sa hodí do treného, krehkého a piškótového cesta, perníkov, palaciniek a pod. Má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku.
Vilgain Kypriaci prášok BIO v bodoch:
- kypriaci prášok z vínneho kameňa a jedlej sódy
- bezfosfátový a bezlepkový
- BIO kvalita
- český výrobca s dlhoročnou tradíciou
- 100% recyklovateľný obal
Ingrediencie
BIO kukuričný škrob, kypriace látky (vinany draselné, uhličitany sodné).
Kalorické tabuľky
100 g | |
Energetická hodnota | 705 kJ / 166 kcal |
tuky | 0 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
sacharidy | 41 g |
- z toho cukry | 0 g |
bielkoviny | <0,5 g |
soľ | 15,4 g |
odporúčania výrobcu
- Použite množstvo prášku do pečiva, ako je uvedené vo vašom receptu.
- Ideálne pre použitie v štandardných a bezlepkových receptoch na pečenie.
- Cesto spracovávame rýchlo, aby prášok pôsobil až po vložení do rúry.
- Odporúčané dávkovanie (na 0,5 kg múky): cestá trená - 12 g, cesta krehká - 8 g, cesta knedlíková - 4 g.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v suchu.
- Vilgain sro (predtým Selltime sro), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (predtým Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Ič 29269555.