Okej, priznávame, pri tomto reze sme trošku uleteli. Ale rozhodne to za to stojí. Uleťte si aj vy a bude vás čakať poriadna nálož kokosu a čokolády, ktorá spolu tvorí neskutočnú kombináciu. Odporúčame sa však podeliť, pretože tak, ako je buchta skvelá, je aj energeticky trošku výdatnejšia.
1 porcia obsahuje
- 280 kcal
- 19,8 g sacharidov
- 19,8 g tukov
- 7,7 g bielkovín
Na 15 porcií
- 4 vajcia
- 110 g práškového sladidla
- 35 g kakaa
- 75 g špaldovej múky
- 15 g kokosovej múky
- 5 g kypriaceho prášku
- 300 ml mlieka
- 200 ml vody
- 1 balenie vanilkového cukru
- 50 g trstinového cukru
- 50 g práškového sladidla
- 200 g kokosu
- 50 g masla
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 250 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 130 g 30 % smotany na šľahanie
- 130 g horkej čokolády
Postup
-
Mixérom začneme vo väčšej miske šľahať bielky. Prisypeme sladidlo a pokračujeme, kým nám nevznikne hustá, lesklá pena. Pridáme žĺtky a všetko spolu posledný raz pomixujeme. Do peny ďalej preosejeme obe múky s práškom do pečiva a kakao. Stierkou už len zľahka premiešame, aby sa všetko spojilo, a vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 25 minút.
-
Medzitým si pripravíme kokosovú vrstvu. Vo väčšom hrnci zmiešame 200 ml mlieka, 200 ml vody, prisypeme vanilkový cukor, trstinový cukor, sladidlo a kokos. Privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme asi 10 minút, kým kokos nenapučí a celá hmota nezhustne. Pridáme maslo a pomiešame. Vo zvyšných 100 ml mlieka si zmiešame puding, ktorý nalejeme ku kokosu, a za stáleho miešania varíme, kým to celé nezhustne. Do mierne vychladnutej zmesi nakoniec primiešame tvaroh.
-
Korpus vytiahneme z formy, odrežeme vrchnú „kôrku“ a vložíme späť do formy. Vylejeme naň kokosovú vrstvu, uhladíme stierkou a pripravíme si ganache. Smotanu zahrejeme, ale nevaríme. Čokoládu si posekáme na malé kúsky a zalejeme ich horúcou smotanou. Necháme chvíľu stáť a rozmiešame na hladký krém, ktorý nalejeme na kokosovú vrstvu. Môžeme posypať kokosom a odložiť na noc do chladničky.
-
Druhý deň odrežeme okraje a bounty rez nakrájame na 15 kúskov. Nezabudneme ho odfotiť a než do neho zaboríme lyžičku, pridáme fotku na Instagram s hashtagom #aktinrecepty.