Šťavnaté bounty rezy s kokosom a čokoládou

Kristína Močková
Kristína Močková
60 min. 35 min prípravy, 25 min pečenia, chladenie cez noc
46 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Šťavnaté bounty rezy s kokosom a čokoládou

Okej, priznávame, pri tomto reze sme trošku uleteli. Ale rozhodne to za to stojí. Uleťte si aj vy a bude vás čakať poriadna nálož kokosu a čokolády, ktorá spolu tvorí neskutočnú kombináciu. Odporúčame sa však podeliť, pretože tak, ako je buchta skvelá, je aj energeticky trošku výdatnejšia.

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 280 kcal
  • 19,8 g sacharidov
  • 19,8 g tukov
  • 7,7 g bielkovín

Na 15 porcií

Na cesto:
Kokosová vrstva:
  • 300 ml mlieka
  • 200 ml vody
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 50 g trstinového cukru
  • 50 g práškového sladidla
  • 200 g kokosu
  • 50 g masla
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 250 g odtučneného gréckeho jogurtu
Ganache:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Šťavnaté bounty rezy s kokosom a čokoládou

    Mixérom začneme vo väčšej miske šľahať bielky. Prisypeme sladidlo a pokračujeme, kým nám nevznikne hustá, lesklá pena. Pridáme žĺtky a všetko spolu posledný raz pomixujeme. Do peny ďalej preosejeme obe múky s práškom do pečiva a kakao. Stierkou už len zľahka premiešame, aby sa všetko spojilo, a vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 25 minút.

    Šťavnaté bounty rezy s kokosom a čokoládou

  2. Medzitým si pripravíme kokosovú vrstvu. Vo väčšom hrnci zmiešame 200 ml mlieka, 200 ml vody, prisypeme vanilkový cukor, trstinový cukor, sladidlo a kokos. Privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme asi 10 minút, kým kokos nenapučí a celá hmota nezhustne. Pridáme maslo a pomiešame. Vo zvyšných 100 ml mlieka si zmiešame puding, ktorý nalejeme ku kokosu, a za stáleho miešania varíme, kým to celé nezhustne. Do mierne vychladnutej zmesi nakoniec primiešame tvaroh. Šťavnaté bounty rezy s kokosom a čokoládou

  3. Korpus vytiahneme z formy, odrežeme vrchnú „kôrku“ a vložíme späť do formy. Vylejeme naň kokosovú vrstvu, uhladíme stierkou a pripravíme si ganache. Smotanu zahrejeme, ale nevaríme. Čokoládu si posekáme na malé kúsky a zalejeme ich horúcou smotanou. Necháme chvíľu stáť a rozmiešame na hladký krém, ktorý nalejeme na kokosovú vrstvu. Môžeme posypať kokosom a odložiť na noc do chladničky. Šťavnaté bounty rezy s kokosom a čokoládou

  4. Druhý deň odrežeme okraje a bounty rez nakrájame na 15 kúskov. Nezabudneme ho odfotiť a než do neho zaboríme lyžičku, pridáme fotku na Instagram s hashtagom #aktinrecepty. Šťavnaté bounty rezy s kokosom a čokoládou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
46 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________