Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
60 min. 30 min. prípravy, 30 min. pečenie
35 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami

Pamätáte sa na tie prázdniny u babičky? Vôňa masla, škorice a šťavnatých jabĺk sa šírila celým domom. Prilákala aj maškrtné detské jazýčky, ktoré ujedali barónkine rezy potajomky priamo z plechu. Tie časy sú už dávno preč. Teraz hostíte babičku vy. Čo tak jej to rovnako oplatiť? Naservírujte jej našu zdravšiu a nemenej dobrú verziu legendárnych barónkiných rezov.

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 157 kcal
  • 19 g sacharidov
  • 5 g tukov
  • 9 g bielkovín

Na 12 porcií

Na cesto:
Na jablkovú vrstvu:
Na sneh:

Postup

  1. Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. V mise vymiešame žĺtky, ghí a tvaroh.

  3. V inej mise zmiešame múku, proteín, sladidlo a kypriaci prášok.

  4. Tekuté ingrediencie pridáme k suchým a spracujeme cesto, ktoré následne rozdelíme na 2/3 a 1/3. Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami

  5. 1/3 cesta zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do mrazničky. Zvyšné 2/3 cesta natlačíme do plechu vyloženého papierom na pečenie.

  6. Jablká postrúhame nahrubo a zmiešame so škoricou, hrozienkami a orechmi. Hotovú zmes rozprestrieme na cesto v plechu. Náš plech mal veľkosť 32 cm x 25 cm. Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami

  7. Tvaroh ochutíme pomocou stéviových kvapiek. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne vmiešame pripravený tvaroh. Následne tvarohový sneh navrstvíme na jablká. Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami

    Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami

  8. Na vrch koláča postrúhame zvyšnú 1/3 cesta. Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami

  9. Pečieme asi pol hodinu dozlatista. Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami

  10. Dobrú chuť! Zdravé barónkine rezy s tvarohom a jablkami

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
35 Páči sa mi Uložiť recept