Proteíny bez laktózy
- Akcia (7)
- Skladom (25)
- Vylepšená receptúra (4)
- BIO / Organic (3)
- Grass-Fed (1)
- Vegan (17)
- Bez umelých sladidiel (15)
- Bez laktózy (28) Reset Bez laktózy
- S vysokým obsahom vlákniny (7)
- S nízkym obsahom cukru (23)
- Nízkotučné (7)
- Vilgain (8)
- Health Link (3)
- MAXXWIN (3)
- Myprotein (3)
- BioTech USA (2)
- AllNutrition (1)
- BioTech USA (2)
- Czech Virus (1)
- Extrifit (1)
- GreenFood (1)
- Health Link (3)
- MAXXWIN (3)
- Myprotein (3)
- Nutrend (2)
- Optimum nutrition (1)
- Reflex Nutrition (1)
- Vilgain (8)
- Voxberg (1)
- Prášok (21)
- Čokoláda (13)
- Vanilka (6)
- Lieskové orechy (5)
- Karamel (3)
- Káva (3)
- Banán (1)
- Bez príchute (1)
- Broskyňa (1)
- Cookie (2)
- Čaj (1)
- Čierne ríbezle (1)
- Čokoláda (13)
- Čučoriedka (1)
- Jahoda (1)
- Karamel (3)
- Káva (3)
- Lesné ovocie (2)
- Lieskové orechy (5)
- Pistácie (3)
- Pomaranč (1)
- Slaný karamel (2)
- Škorica (2)
- Tropické ovocie (1)
- Vanilka (6)
- Vlašské orechy (1)
Bezlaktózové proteíny
Laktóza predstavuje mliečny cukor, ktorý sa prirodzene vyskytuje okrem iného v kravskom mlieku a je zodpovedný za jeho sladkastú chuť. Laktózovou intoleranciou však trpí pomerne značná časť dospelej populácie, pre ktorú nemusia byť klasické srvátkové proteíny vhodné. Rovnako ako u ostatných mliečnych výrobkov, aj u proteínov existuje riešenie – proteíny bez laktózy. Tie sa vyrábajú niekoľkými odlišnými spôsobmi.
Prvým spôsobom je tzv. ultrafiltrácia, pri ktorej dochádza k odstráneniu väčšiny mliečneho cukru i tuku, a výsledný proteín obsahuje iba zanedbateľné množstvo laktózy. Druhý spôsob spočíva v pridaní tráviaceho enzýmu laktázy, ktorá je za štiepenie laktózy v našom tele zodpovedná. Posledný spôsob spočíva v kombinácii oboch predchádzajúcich postupov. Túto metódu si môžeš overiť u nášho Vilgain Lactose Free Whey Proteinu.
Okrem mliečnych proteínov nájdeš medzi bezlaktózovými proteínmi aj tie rastlinné, hovädzie alebo vaječné. Pre menej citlivých jedincov môžu byť vhodnou alternatívou aj srvátkové izoláty, ktoré obsahujú iba malé množstvo laktózy.