Obilné vločky na raňajky
Vločky predstavujú zdravú a stále obľúbenejšiu alternatívu ku klasickým cereáliám. Okrem ovsených vločiek je možné si vybrať z ryžových, ražných, špaldových či pšeničných vločiek. Všeobecne platia vločky za dobrý zdroj komplexných sacharidov, vlákniny, radu vitamínov a minerálnych látok. V ponuke nájdeš aj vločky bez lepku alebo v BIO kvalite.
Ako pripraviť vločky?
Raňajkové vločky sú extra jednoduché na prípravu. Stačí zmiešať s vodou, mliekom alebo jogurtom a dozdobiť orieškami, semienkami, čokoládou alebo sušeným ovocím. Ak chceš raňajky ešte o niečo povýšiť, nezabudni na proteín!
Okrem raňajok či desiaty môžeš z vločiek vytvoriť müsli, granolu, použiť ich do smoothies, rozomlieť ako náhradu múky, alebo z nich rovno piecť - cheesecaky, crumble, sušienky, lievance... fantázii sa medze nekladú!