Perníková torta s tvarohovo-ricottovým krémom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min. 15 min. prípravy, 30 min. pečenia
59 Páči sa mi Komentáre
5
Uložiť recept
Perníková torta s tvarohovo-ricottovým krémom

Prišla jeseň, všade vonia škorica a ruky nám hreje Pumpkin Spice Latte. Čo tak sa ešte zahryznúť do perfektne nadýchanej a vláčnej perníkovej torty?

PS: Bude vás stáť len chvíľku času a pár kalórií.

1 porcia obsahuje 1 kus torty

  • 211 kcal
  • 23 g sacharidov
  • 6,6 g tukov
  • 15 g bielkovín

Na 8 porcií

Na základ:
Na krém:
Na krém

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. Vo väčšej mise spoločne zmiešame všetky suché ingrediencie.

  3. V inej mise vyšľaháme mokré ingrediencie a prilejeme ich k tým suchým z predchádzajúceho bodu.

  4. Spracujeme tekuté cesto, ktoré prelejeme do tortovej formy (na dne vyložené papierom na pečenie, po stranách omastené maslom alebo olejom).

  5. Pečieme asi 30 minút, kým sa cesto neprestane lepiť na špajdľu.

  6. Medzitým si pripravíme krém. Jednoducho spolu vyšľaháme všetky potrebné ingrediencie a dáme odležať do chladničky.

  7. Akonáhle je korpus vychladnutý, zrežeme z neho „čiapku“ (nevzhľadne vybehnuté cesto). Toto prebytočné cesto natrháme na kúsky. Perníková torta s tvarohovo-ricottovým krémom

  8. Korpus potrieme krémom, vložíme späť do formy a zasypeme natrhaným cestom. Hotovú tortu dáme chladiť cez noc do chladničky. Perníková torta s tvarohovo-ricottovým krémom

  9. Výsledok nafotíme, zazdieľame na Instagram a označíme @aktinrecepty. Perníková torta s tvarohovo-ricottovým krémom

  10. Dobrú chuť!

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
59 Páči sa mi Uložiť recept