Prišla jeseň, všade vonia škorica a ruky nám hreje Pumpkin Spice Latte. Čo tak sa ešte zahryznúť do perfektne nadýchanej a vláčnej perníkovej torty?
PS: Bude vás stáť len chvíľku času a pár kalórií.
1 porcia obsahuje
- 211 kcal
- 23 g sacharidov
- 6,6 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 8 porcií
- 200 g špaldovej múky
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 20 g xylitolu
- 2 čajové lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička muškátového orieška
- 20 g vlašských orechov
- 1 vajce
- 100 ml mlieka
- 210 g jablčného pyré
- 300 g tvarohu
- 100 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička škorice
- 300 g tvarohu
- 100 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička škorice
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Vo väčšej mise spoločne zmiešame všetky suché ingrediencie.
-
V inej mise vyšľaháme mokré ingrediencie a prilejeme ich k tým suchým z predchádzajúceho bodu.
-
Spracujeme tekuté cesto, ktoré prelejeme do tortovej formy (na dne vyložené papierom na pečenie, po stranách omastené maslom alebo olejom).
-
Pečieme asi 30 minút, kým sa cesto neprestane lepiť na špajdľu.
-
Medzitým si pripravíme krém. Jednoducho spolu vyšľaháme všetky potrebné ingrediencie a dáme odležať do chladničky.
-
Akonáhle je korpus vychladnutý, zrežeme z neho „čiapku“ (nevzhľadne vybehnuté cesto). Toto prebytočné cesto natrháme na kúsky.
-
Korpus potrieme krémom, vložíme späť do formy a zasypeme natrhaným cestom. Hotovú tortu dáme chladiť cez noc do chladničky.
-
Výsledok nafotíme, zazdieľame na Instagram a označíme @aktinrecepty.
-
Dobrú chuť!