Pudingová buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
60 min.
30 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Pudingová buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémom

Nech zdvihne ruku ten, kto v detstve miloval takúto pudingovú buchtu od mamičky alebo babičky. Stavíme celý plech, že sa hlásite všetci.

Požičali sme si starý dobrý recept a trochu ho vyšperkovali. Nadýchanú piškótu sme obohatili o dávku bielkovín. Puding dosladili len našou bio panelou. Smotanu vymenili za ľahšiu sviežu ricottu… Voilà, perfektný fitness dezert s príchuťou detstva je na svete!

1 porcia obsahuje 1 kus buchty

  • 165 kcal
  • 19 g sacharidov
  • 7 g tukov
  • 10 g bielkovín

Na 15 porcií

Na cesto:
Na puding:
Jahody:
  • 100 g jahôd
Na krém:

Postup

  1. Pudingová buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémom

    Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. Pudingy uvaríme klasicky v 700 ml mlieka a osladíme erytritolom. Uvarený puding neskôr dáme bokom a necháme zľahka vychladnúť. Potom môžeme do pudingu pridať aj odmerku vanilkového proteínu.

  3. Vo väčšej mise zmiešame múku, proteín, erytritol a kypriaci prášok.

  4. Potom k suchým ingredienciám vyklepneme vajcia, pridáme roztopený kokosový olej, vodu a spracujeme cesto.

  5. Hotové cesto prelejeme do pekáča/plechu vyloženého papierom na pečenie alebo vymasteného tukom.

  6. Na cesto pomocou lyžice navrstvíme puding a na pudingovú vrstvu naukladáme na plátky nakrájané jahody.

  7. Pečieme v predhriatej rúre 40 minút.

  8. Po upečení necháme buchtu úplne vychladnúť.

  9. Potom na ňu rovnomerne rozotrieme krém, ktorý pripravíme vyšľahaním všetkých uvedených ingrediencií. Pudingová buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémom

  10. Hotovú buchtu necháme niekoľko hodín (ideálne cez noc) chladiť v chladničke.

    Pred podávaním môžeme vrch posypať kakaom alebo škoricou. Pudingová buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémomPudingová buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémomPudingová buchta s jahodami a tvarohovo-ricottovým krémom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
30 Páči sa mi Uložiť recept