Nech zdvihne ruku ten, kto v detstve miloval takúto pudingovú buchtu od mamičky alebo babičky. Stavíme celý plech, že sa hlásite všetci.
Požičali sme si starý dobrý recept a trochu ho vyšperkovali. Nadýchanú piškótu sme obohatili o dávku bielkovín. Puding dosladili len našou bio panelou. Smotanu vymenili za ľahšiu sviežu ricottu… Voilà, perfektný fitness dezert s príchuťou detstva je na svete!
1 porcia obsahuje
- 165 kcal
- 19 g sacharidov
- 7 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 15 porcií
- 150 g špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 50 g panely
- 12 g kypriaceho prášku
- 3 vajcia
- 60 g kokosového oleja
- 100 ml vody
- 700 ml mlieka
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 2 lyžice panely
- 30 g vanilkového proteínu
- 100 g jahôd
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g panely
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Pudingy uvaríme klasicky v 700 ml mlieka a osladíme erytritolom. Uvarený puding neskôr dáme bokom a necháme zľahka vychladnúť. Potom môžeme do pudingu pridať aj odmerku vanilkového proteínu.
-
Vo väčšej mise zmiešame múku, proteín, erytritol a kypriaci prášok.
-
Potom k suchým ingredienciám vyklepneme vajcia, pridáme roztopený kokosový olej, vodu a spracujeme cesto.
-
Hotové cesto prelejeme do pekáča/plechu vyloženého papierom na pečenie alebo vymasteného tukom.
-
Na cesto pomocou lyžice navrstvíme puding a na pudingovú vrstvu naukladáme na plátky nakrájané jahody.
-
Pečieme v predhriatej rúre 40 minút.
-
Po upečení necháme buchtu úplne vychladnúť.
-
Potom na ňu rovnomerne rozotrieme krém, ktorý pripravíme vyšľahaním všetkých uvedených ingrediencií.
-
Hotovú buchtu necháme niekoľko hodín (ideálne cez noc) chladiť v chladničke.
Pred podávaním môžeme vrch posypať kakaom alebo škoricou.