Srvátkové izoláty

Radenie
:
Predvolené
Prečo srvátkový izolát a ako si ho vybrať

Čo je srvátkový izolát?

Srvátkový izolát (WPI - Whey protein isolate) je srvátkový proteín vznikajúci procesom mikrofiltrácie s obsahom 85‑95% bielkovín. Vyznačuje sa nízkym obsahom tukov a sacharidov v porovnaní s koncentrátom. Pri hydrolyzáte záleží na vstupnom proteíne.

Prečo siahnuť po izoláte?

Vďaka svojmu zloženiu predstavuje izolát najčistejšiu formu srvátkového proteínu, napriek tomu nepatrí medzi príliš rozšírené proteíny. Medzi hlavné vlastnosti patrí:

  • vysoký obsah bielkovín,
  • rýchle a bezproblémové trávenie,
  • ideálne ako do predsúťažnej diéty - nezvyšujú príjem tukov a sacharidov,
  • vysoká biologická hodnota bielkovín,
  • prirodzený obsah BCAA.

Srvátkové izoláty sú všeobecne vhodným proteínovým doplnkom aj pre jedincov s laktózovou intoleranciou, vždy však záleží na individuálnej citlivosti.

Spôsob výroby a zvyškový vysoký obsah bielkovín sú dôvodom pre vyššiu obstarávaciu cenu oproti koncentrátu. Nízky obsah sacharidov a tukov potom so sebou nesie menej atraktívnu chuť.