Srvátkové izoláty
Srvátkový izolát je proteínovým doplnkom stravy pre tých najnáročnejších zákazníkov. Vyznačuje sa vysokým obsahom kvalitných bielkovín, zároveň obsahuje veľmi nízke percento laktózy a tukov, čo z neho robí ideálny proteín do diéty.
- Banán (2)
- Bez príchute (1)
- Cookie (5)
- Čaj (1)
- Čokoláda (7)
- Čokoláda plus (5)
- Exotická (2)
- Jahoda (3)
- Karamel (2)
- Karamel plus (1)
- Káva (1)
- Kokos (1)
- Kokos plus (2)
- Malina (1)
- Oriešok (1)
- Oriešok plus (1)
- Ostatní ovocie (1)
- Ostatní ovocie plus (2)
- Ovoce plus (1)
- Sezónne (2)
- Vanilka (7)
- Vanilka plus (3)
Čo je srvátkový izolát?
Srvátkový izolát (WPI - Whey protein isolate) je srvátkový proteín vznikajúci procesom mikrofiltrácie s obsahom 85-95% bielkovín. Vyznačuje sa nízkym obsahom tukov a sacharidov v porovnaní s koncentrátom. Pri hydrolyzáte záleží na vstupnom proteíne.
Prečo siahnuť po izoláte?
Vďaka svojmu zloženiu predstavuje izolát najčistejšiu formu srvátkového proteínu, napriek tomu nepatrí medzi príliš rozšírené proteíny. Medzi hlavné vlastnosti patrí:
- vysoký obsah bielkovín,
- rýchle a bezproblémové trávenie,
- ideálne ako do predsúťažnej diéty - nezvyšujú príjem tukov a sacharidov,
- vysoká biologická hodnota bielkovín,
- prirodzený obsah BCAA.
Srvátkové izoláty sú všeobecne vhodným proteínovým doplnkom aj pre jedincov s laktózovou intoleranciou, vždy však záleží na individuálnej citlivosti.
Spôsob výroby a zvyškový vysoký obsah bielkovín sú dôvodom pre vyššiu obstarávaciu cenu oproti koncentrátu. Nízky obsah sacharidov a tukov potom so sebou nesie menej atraktívnu chuť.