Srvátkové izoláty
Čo je srvátkový izolát?
Srvátkový izolát (WPI - Whey protein isolate) je srvátkový proteín vznikajúci procesom mikrofiltrácie s obsahom 85‑95% bielkovín. Vyznačuje sa nízkym obsahom tukov a sacharidov v porovnaní s koncentrátom. Pri hydrolyzáte záleží na vstupnom proteíne.
Prečo siahnuť po izoláte?
Vďaka svojmu zloženiu predstavuje izolát najčistejšiu formu srvátkového proteínu, napriek tomu nepatrí medzi príliš rozšírené proteíny. Medzi hlavné vlastnosti patrí:
- vysoký obsah bielkovín,
- rýchle a bezproblémové trávenie,
- ideálne ako do predsúťažnej diéty - nezvyšujú príjem tukov a sacharidov,
- vysoká biologická hodnota bielkovín,
- prirodzený obsah BCAA.
Srvátkové izoláty sú všeobecne vhodným proteínovým doplnkom aj pre jedincov s laktózovou intoleranciou, vždy však záleží na individuálnej citlivosti. Spôsob výroby a zvyškový vysoký obsah bielkovín sú dôvodom pre vyššiu obstarávaciu cenu oproti koncentrátu. Nízky obsah sacharidov a tukov potom so sebou nesie menej atraktívnu chuť.
Vyskúšaj náš prémiový Grass‑Fed Whey Protein Isolate s minimom cukru alebo osviežujúci nápoj Clear Whey Isolate, vďaka ktorému zabudneš na mliečnu chuť všetkých srvátkových proteínov. Unikátnym produktom je Vilgain Proteín na pečenie, vďaka ktorému bude štruktúra každého dezertu vláčna a nabitá bielkovinami.