Sirupy hrajú v kuchyni stále väčšiu úlohu. Nemusí sa jednať vždy iba o koncentrované roztoky cukrov na prípravu sladených nápojov. Stále častejšie ľudia využívajú sirupy pre dochutenie obilných kaší, palaciniek, lievancov a širokej škály potravín. Obľúbenou kategóriou sú v súčasnosti najrôznejšie sirupy a polevy na palacinky, ktoré vďaka nim získajú výraznejšie a sladšie chuť.
Druhov a príchutí sirupov aj poliev existuje v súčasnosti nepreberné množstvo, záleží tak len na zváženie každého, pre ktorý sirup alebo polevu sa rozhodne a či uprednostní radšej sirup bez cukru, alebo si dopraje ten s rýchlym zdrojom energie navyše.
Sirupy sú dostupné vo veľkej škále príchuťou od jahody po karamel ale tiež trochu menej časté sirupy z datlí ako Wolfberry Datľový sirup BIO. Najväčší výber má značka Bodylab, ale nájdeme tu tiež Gymbeam a HealthyCo.