Kinder mliečny rez. Stavíme celý plech, že sa medzi nami nenájde nikto, kto ho v detstve nezbožňoval. Ak si doprajeme s kvapkou nostalgie obľúbenú pochúťku, s denným príjmom nám to nijako razantne nepohne. Predsa len originál má iba 118 kalórií. Zato so zložením už to taká sláva nie je. Vzali sme preto situáciu do vlastných rúk a palmový olej, cukor i zbytočné éčka sme vymenili za nutrične bohaté ingrediencie. A výsledok? No posúďte sami. Rozhodne nebudete ľutovať.
1 porcia obsahuje
- 117 kcal
- 3 g sacharidov
- 6 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 16 porcií
- 5 vajec
- 30 g čokoládového proteínu
- 1/2 čokoládového pudingu
- 50 g kokosovej múky
- 25 g kakaa
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 50 g kokosového oleja
- 50 ml vody
- 400 g tvarohu
- 100 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
- vanilkové Flavour Drops
Postup
-
Žĺtky oddelíme od bielkov.
-
Žĺtky zmiešame so všetkými zvyšnými ingredienciami na cesto.
-
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a potom ich opatrne zamiešame do cesta.
-
Plech s veľkosťou 32 cm x 24 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne po ňom rozotrieme cesto.
-
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 10 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť a pozdĺžne ho rozkrojíme na dve polovice.
-
Medzitým si pripravíme krém zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií. Jednu polovicu cesta týmto krémom natrieme a druhou ho priklopíme. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny. Koláč medzitým nasaje vlhkosť z krému a je krásne vláčny.
-
Rezy rozkrájame na veľkosti podľa vlastného gusta, vyfotíme, pridáme na Instagram s hashtagom #aktinrecepty a potom už len vychutnávame.