Čo tak si upiecť niečo iné ako klasický koláč? A prečo nepiecť vôbec? Vyskúšaj napríklad tieto nepečené rezy, ktoré si môžu dopriať aj vegáni.
Sladké sú tak akurát, a to hlavne vďaka datliam, ktoré v rezoch chutia ako karamel. Božskosť potom len dotvára arašidové maslo a čokoláda. Ako ti to znie?
1 porcia obsahuje
- 122 kcal
- 7,7 g sacharidov
- 8,8 g tukov
- 3,6 g bielkovín
Na 24 porcií
- 80 g datlí
- 85 g vlašských orechov
- 170 g kešu orechov
- 35 g agávového sirupu
- 25 g kokosového oleja
- 150 ml kokosovej smotany
- 1 lyžica šťavy z limetky
- 25 g práškového arašidového masla
- 10 g agávového sirupu
- 7 g kokosového oleja
- voda
- 40 g horkej čokolády
- 30 g arašidov
Postup
-
Datle si zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľu odstáť. Trochu vody z datlí odložíme bokom a zvyšok zlejeme. Šupiek, ktoré sa nám uvoľnili, sa zbavíme. Nemusí to byť precízne, ale čím menej šupiek zostane, tým jemnejší základ bude. -
V mixéri rozmixujeme orechy na jemno a pridáme datle s trochou vody, ktorú sme si odložili. Opäť platí – pokiaľ máme slabší mixér, nemusí to byť úplne jemná hmota. Túto zmes rovnomerne rozotrieme na plech s papierom na pečenie.
-
Kešu namočené cez noc vo vode (ak nestíhame, tak aspoň hodinu, dve) zlejeme a rozmixujeme na jemný krém spolu s kokosovou smotanou, olejom, agávovým sirupom a limetkovou šťavou. Vylejeme a rovnomerne rozotrieme na datľový základ. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
-
Na arašidový krém si zmiešame práškové arašidové maslo, agávový sirup a kokosový olej. Podľa potreby pridáme vodu. Poriadne premiešame, aby sme v kréme nemali hrudky. Konzistencia by sa mala podobať medu. Krémom ozdobíme kešu vrstvu.
-
Rovnakým spôsobom pridáme na vrch roztopenú čokoládu a nakoniec posypeme arašidmi.
-
Necháme stuhnúť v mrazničke a pred podávaním necháme rezy na chvíľku pri izbovej teplote, aby povolili.
-
Fotky nezabudneme označiť s @aktinrecepty!