Taliansko je väčšinou stávka na istotu. Táto kuchyňa dokáže vykúzliť rýchle, vyvážené a zároveň extrémne dobré jedlá. Napríklad aj tento recept, ktorý sme si pre vás tentoraz pripravili – gnocchi s kuracím mäsom a naším novým pestom.
Zamiluje si ich naozaj každý, tak poďme na ne!
1 porcia obsahuje 1 tanier, cca 150 g mäsa
- 467 kcal
- 52 g sacharidov
- 8 g tukov
- 42 g bielkovín
Na 3 porcie
Na gnocchi:
- olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g kuracieho mäsa
- 3 čajové lyžičky Vilgain pesta genovese
- 1 balenie Gnocchi
- 2 lyžice ricotty
- 200 ml vody
- 50 g listového špenátu
- soľ
- čierne korenie
- oregano
Na podávanie:
- parmazán
- čerstvá bazalka
Postup
-
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, kuracie mäso, osolíme, okoreníme. -
Primiešame tri lyžice bazalkového pesta, dve kopcovité lyžice riccoty, 200 ml vody, oregano a v zmesi uvaríme celé balenie gnocchi.
-
Nakoniec obohatíme o čerstvú bazalku a podávame posypané parmezánom.
Tak buon appetito!