Orange chicken alebo pomarančové kura je stará dobrá klasika v ázijských fastfoodoch. Keď vezmeme do úvahy množstvo použitého a pravdepodobne prepáleného oleja, nepôjde o to najzdravšie jedlo. Vezmite to radšej do svojich rúk a vychutnajte si túto chuťami nabitú pochúťku v zdravej verzii z pohodlia domova.
1 porcia obsahuje
- 597 kcal
- 82 g sacharidov
- 5 g tukov
- 56 g bielkovín
Na 2 porcie
- 400 g kuracích pŕs
- 20 g hladkej múky
- 10 g kukuričného škrobu
- 1 lyžica Tamari sójovej omáčky
- soľ
- čierne korenie
- avokádový olej
- 5 g zázvoru
- 1/2 pomarančovej kôry
- šťavy z 1,5 pomaranča
- 10 g kukuričného škrobu
- 2 lyžice erythritolu
- 1 čajová lyžička čili
- 2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 80 ml Tamari sójovej omáčky
- avokádový olej
- 140 g jazmínovej ryže
- koriander
- sezam
Postup
-
Ryžu si uvaríme dopredu podľa návodu.
-
Kuracie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi škrobu, múky a tamari omáčky.
Mäso sprudka orestujeme na rozpálenej panvici do zlatista. Potom ho odložíme bokom.
-
Pomarančovú šťavu aj s dužinou vytlačíme do misky a zmiešame so škrobom, cesnakom, chilli a erytritolom.
-
V hlbšej panvici roztopíme olej. Pridáme nastrúhaný zázvor a pomarančovú kôru a krátko osmažíme. Potom podlejeme pomarančovou zmesou, tamari omáčkou a varíme do zhustnutia. Ku koncu varenia do omáčky prihodíme aj mäso a necháme ho omáčkou pekne nasiaknuť.
-
Podávame s ryžou, posypeme koriandrom a sezamovými semienkami. Zdieľame na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty.