Zdravý obed s chuťou Ázie: Pomarančové kura

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová pred 3 mesiacmi Prvýkrát publikované 22. 2. 2021
Aktualizované 2. 4. 2022
40 min.
Uložiť recept
Zdravý obed s chuťou Ázie: Pomarančové kura

Orange chicken alebo pomarančové kura je stará dobrá klasika v ázijských fastfoodoch. Keď vezmeme do úvahy množstvo použitého a pravdepodobne prepáleného oleja, nepôjde o to najzdravšie jedlo. Vezmite to radšej do svojich rúk a vychutnajte si túto chuťami nabitú pochúťku v zdravej verzii z pohodlia domova.

1 porcia obsahuje cca 150 g kuracieho mäsa, 100 g ryže

  • 597 kcal
  • 82 g sacharidů
  • 5 g tuků
  • 56 g bílkovin

Na 2 porcie

Na mäso:
Na omáčku:
Príloha:

Postup

  1. Zdravý obed s chuťou Ázie: Pomarančové kura

    Ryžu si uvaríme dopredu podľa návodu.

  2. Kuracie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi škrobu, múky a tamari omáčky.

    Mäso sprudka orestujeme na rozpálenej panvici do zlatista. Potom ho odložíme bokom.

  3. Pomarančovú šťavu aj s dužinou vytlačíme do misky a zmiešame so škrobom, cesnakom, chilli a erytritolom.

  4. V hlbšej panvici roztopíme olej. Pridáme nastrúhaný zázvor a pomarančovú kôru a krátko osmažíme. Potom podlejeme pomarančovou zmesou, tamari omáčkou a varíme do zhustnutia. Ku koncu varenia do omáčky prihodíme aj mäso a necháme ho omáčkou pekne nasiaknuť.

  5. Podávame s ryžou, posypeme koriandrom a sezamovými semienkami. Zdieľame na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty.

    Zdravý obed s chuťou Ázie: Pomarančové kura

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
92 Páči sa mi Uložiť recept