Kuracie prsia v sladkokyslej omáčke

Kristína Močková
Kristína Močková
35 min.
280 Páči sa mi Komentáre
5
Uložiť recept
Kuracie prsia v sladkokyslej omáčke

Nebavia ťa už opečené kuracie prsia s grilovacím korením na panvici? Ani nás nie! Dnes ti ukážeme, ako ľahko a rýchlo pripraviť toto vysoko anabolické jedlo trošku inak. Na tomto recepte oceníš predovšetkým netradičnú chuťovú harmóniu. Sladkokyslá omáčka je len z piatich ingrediencií, ktoré máš pravdepodobne doma.

1 porcia obsahuje cca 200 g mäsovej zmesi bez prílohy

  • 308 kcal
  • 30 g sacharidov
  • 7 g tukov
  • 32 g bielkovín

Na 2 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Kuracie prsia v sladkokyslej omáčke Na väčšej panvici si zmiešame vodu, vínny ocot, med, kečup a sójovku, všetko spoločne zahrejeme. V dvoch lyžičkách vody rozmiešame 5 g kukuričného škrobu a prilejeme ho k zvyšným ingredienciám. Omáčku za stáleho miešania necháme pomaly povrieť a prelejeme do misky.

  2. Panvicu utrieme alebo prepláchneme. Na oleji osmažíme nakrájané kuracie prsia zmiešané s 5 g kukuričného škrobu. Pridáme papriky a restujeme, kým niektoré kúsky mäsa a paprík nebudú sfarbené do hneda. Nakoniec zalejeme sladkokyslou omáčkou, ešte chvíľu podusíme a máme hotovo. Podávame s ryžou, ozdobené sezamovými semienkami. Kuracie prsia v sladkokyslej omáčkeKuracie prsia v sladkokyslej omáčke

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
280 Páči sa mi Uložiť recept