Nebavia ťa už opečené kuracie prsia s grilovacím korením na panvici? Ani nás nie! Dnes ti ukážeme, ako ľahko a rýchlo pripraviť toto vysoko anabolické jedlo trošku inak. Na tomto recepte oceníš predovšetkým netradičnú chuťovú harmóniu. Sladkokyslá omáčka je len z piatich ingrediencií, ktoré máš pravdepodobne doma.
1 porcia obsahuje cca 200 g mäsovej zmesi bez prílohy
- 308 kcal
- 30 g sacharidov
- 7 g tukov
- 32 g bielkovín
Na 2 porcie
- 260 kuracích pŕs
- 80 ml vody
- 25 ml octu
- 30 g medu
- 30 g kečupu
- 20 g sójovej omáčky
- 10 g kukuričného škrobu
- 10 g oleje
- 1 žltá paprika
- 1 červená paprika
Postup
-
Na väčšej panvici si zmiešame vodu, vínny ocot, med, kečup a sójovku, všetko spoločne zahrejeme. V dvoch lyžičkách vody rozmiešame 5 g kukuričného škrobu a prilejeme ho k zvyšným ingredienciám. Omáčku za stáleho miešania necháme pomaly povrieť a prelejeme do misky. -
Panvicu utrieme alebo prepláchneme. Na oleji osmažíme nakrájané kuracie prsia zmiešané s 5 g kukuričného škrobu. Pridáme papriky a restujeme, kým niektoré kúsky mäsa a paprík nebudú sfarbené do hneda. Nakoniec zalejeme sladkokyslou omáčkou, ešte chvíľu podusíme a máme hotovo. Podávame s ryžou, ozdobené sezamovými semienkami.