Syrové slimáky s bazalkovým pestom

Kristína Močková
Kristína Močková
80 min.
78 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Syrové slimáky s bazalkovým pestom

Také jednoduché a také výborné! Nadýchané cesto s jemnou orieškovou chuťou vďaka špaldovej múke, s voňavým bazalkovým pestom a tiahnucim sa syrom. Také dobré, že ich polovica zmizne z plechu skôr, ako stihnú vychladnúť.

1 porcia obsahuje 1 slimák

  • 212 kcal
  • 23,7 g sacharidov
  • 9,2 g tukov
  • 9,7 g bielkovín

Na 15 porcií

Na cesto:
Na náplň:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Pripravíme si kvások. Ohrejeme mlieko, pridáme lyžičku cukru, sušené droždie, premiešame a necháme pár minút stáť.

    Vo väčšej miske si zmiešame obe múky, pridáme vajíčko izbovej teploty, rozpustené maslo, soľ a vzídený kvások. Vypracujeme cesto, prikryjeme a približne hodinu ho necháme odpočívať, kým dvojnásobne nezväčší svoj objem. Syrové slimáky s bazalkovým pestom

  2. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik (náš mal veľkosť 45 x 35 cm), potrieme ho bazalkovým pestom a posypeme nízkotučným syrom (napríklad Leerdamer, ktorý má veľmi prijateľné makrá). Jemne posolíme a môžeme pridať napríklad nasekaný tymian. Syrové slimáky s bazalkovým pestom

  3. Cesto pevne zrolujeme a pomocou nite alebo ostrého noža nakrájame na 15 ks. Slimáky pokladáme do vhodnej nádoby na pečenie a necháme ešte 15 minút kysnúť. Pečieme na 180 °C asi 20 minút. Syrové slimáky s bazalkovým pestom

  4. Najlepšie sú čerstvé a teplé, druhý deň ich odporúčam na pár sekúnd prihriať v mikrovlnke. Dobrú chuť! Syrové slimáky s bazalkovým pestomSyrové slimáky s bazalkovým pestom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
78 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________