Dnes si poriadne zašpiníme ruky a ústa našou skvelou domácou BBQ omáčkou. Letná sezóna sa nezaobíde bez grilovania, preto tu pre vás máme recept na BBQ kuracie stehná, ktoré si môžete pripraviť či už v rúre, alebo na grile. Pozvite priateľov, rozpáľte grily a poďte si s nami užiť letné dni!
1 porcia obsahuje
- 189 kcal
- 3,5 g sacharidov
- 9,9 g tukov
- 19,4 g bielkovín
Na 3 porcie
- 10 kuracích paličiek
- olivový olej
- 2 čajové lyžičky mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky čili
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
- 1 čajová lyžička granulovanej cibule
- 1 čajová lyžička tymiánu
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 200 ml Vilgain kečup bez cukru
- 3 lyžice javorového sirupu
- 10 g trstinového cukru
- 1 lyžica vínneho octu
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- štipka čili
- štipka čierneho korenia
- štipka soli
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky škorice
Postup
-
Mäso umyjeme a pokvapkáme olivovým olejom.
-
V malej miske zmiešame dokopy všetko korenie.
-
Mäso posypeme zmesou korenia zo všetkých strán.
-
Nakorenené stehienka vložíme do pekáča a zalejeme trochou vody.
-
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 40 minút. Stehná môžeme tiež ugrilovať na grile.
-
Popri pečúcom sa mäse si pripravíme BBQ omáčku.
-
Vilgain kečup nalejeme do kastrólika. K nemu pridáme javorový sirup, trstinový cukor, vínny ocot, škoricu a korenie. Premiešame dokopy.
-
BBQ omáčku presunieme na sporák a varíme približne 5 minút.
-
Po 30 minútach mäso vyberieme z rúry a potrieme ho trochou BBQ omáčky.
-
Hotové stehienka opäť potrieme BBQ omáčkou.
-
Stehná posypeme čerstvými bylinkami a môžeme podávať s grilovanou zeleninou, zemiakmi alebo samostatne.
-
Dobrú chuť.