Aj karambá! Trhané kura v mexickej mise s ryžou a nachos vás prenesie ďaleko za slovenské hranice... aspoň v kuchyni!
1 porcia obsahuje 1 porcia kurčaťa s ryžou a oblohou
- 457 kcal
- 68 g sacharidov
- 5 g tukov
- 29 g bielkovín
Na 1 porciu
- 60 g ryže
- 150 g trhaného kuracieho mäsa
- 30 g ready to eat fazúľ
- 10 g nachos
- 20 g ľadového šalátu
- 20 g sterilizovanej kukurice
- 20 g cherry paradajok
- koriander
- 1 šťava z limetky
- olivový olej v spreji
Postup
-
Uvaríme si ryžu podľa návodu. Príprava jazmínovej ryže je super rýchla, trvá to zhruba 10 minút.
-
Ohrejeme trhané kura na panvici.
-
Medzitým si do hlbokého taniera nachystáme šalát, ktorý pokvapkáme trochou olivového oleja.
-
Cherry paradajky nasekáme, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a koriander, osolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou šťavy z limetky. Pridáme aj nachos, prepláchnutú fazuľu a kukuricu.
-
K takto nachystanej zelenine pridáme uvarenú ryžu, nakoniec aj kura a plnohodnotné jedlo je na stole. Dobrú chuť! PS: Tento recept bude skvele fungovať aj s trhaným hovädzím, použijeme Vilgain R2E Beef a ďalší variant tohto jedla plného chuti je na svete.