Kuracie satay s arašidovou omáčkou a ryžou

Šárka Červinková
Šárka Červinková
45 min.
72 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Kuracie satay s arašidovou omáčkou a ryžou

Kuracie marinované špízy zvané satay sú juhoázijskou pochúťkou, ktorá sa najčastejšie podáva s výraznou arašidovou omáčkou. S našimi surovinami si tento lahodný vietnamský pokrm plný chutí môžete vykúzliť aj u seba doma. A že sa na vašom stole neobjaví iba raz!

1 porcia

  • 671 kcal
  • 60 g sacharidů
  • 34 g tuků
  • 94 g bílkovin

Na 2 porcie

Kuracie satay
Arašidová omáčka

Postup

  1. Kuracie satay s arašidovou omáčkou a ryžou Ryžu uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

  2. Kuracie prsia nakrájame na kocky.

  3. V mise zmiešame suroviny na marinádu – kokosové mlieko, sójovú alebo amino omáčku, rybaciu omáčku, kokosový cukor, kurkumu, korenie, čili a nadrobno nakrájaný cesnak so zázvorom. V marináde obalíme kuracie mäso a necháme aspoň 20 minút marinovať. Kuracie satay s arašidovou omáčkou a ryžou

  4. Ďalším krokom bude arašidová omáčka. V kastróliku zmiešame kokosové mlieko, vodu, arašidové maslo, sójovú alebo amino omáčku, kokosový cukor a kuraciu bujónku. Za stáleho miešania necháme aspoň 5 minút variť. Odložíme z platne, pokvapkáme limetkou a necháme omáčku trochu zhustnúť.

  5. Namarinované mäso napicháme na špajle (mali by vyjsť 4 špízy).

  6. Panvicu postriekame kokosovým olejom a necháme rozpáliť.

  7. Na rozpálenú panvicu dáme restovať kuracie špízy. Restujeme sprudka z každej strany.

  8. Hotové kuracie satay pri podávaní posypeme drvenými arašidmi, koriandrom a pokvapkáme limetkou. Podávame s ryžou a šalátovou uhorkou.

  9. Dobrú chuť!Kuracie satay s arašidovou omáčkou a ryžou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
72 Páči sa mi Uložiť recept