Dnes vám ukážeme tip na jednoduchý obed (nielen) so sebou, ktorý je výživný a plný bielkovín. Zároveň sa s ním vyhnete nudnému stereotypu v podobe kuracích pŕs s ryžou a brokolicou. Ak chcete ešte viac inšpirácie, pozrite sa aj na ďalšie recepty zo série „Fitness obed do krabičky“.
1 porcia obsahuje Cca 350 g
- 484 kcal
- 49 g sacharidov
- 14 g tukov
- 42 g bielkovín
Na 2 porcie
- 280 g kuracích pŕs
- 30 g arašidového masla
- 18 g medu
- 18 g sójovej omáčky
- 5 g šťavy z limetky
- 30 ml vody
- 5 g kukuričného škrobu
- olej
- 1 strúčik cesnaku
- 2 mrkvy
- ryžové rezance
- koriander
- 10 g arašídů
Postup
-
V miske si zmiešame arašidové maslo, med, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, cesnak, asi 30 ml vody a kukuričný škrob. Všetko spolu premiešame, vylejeme do misky s mäsom a necháme krátko marinovať. -
Medzitým si nakrájame mrkvu na tenké hranolky a na panvici ju s kvapkou oleja osmažíme. Odložíme bokom.
-
Ryžové rezance si dáme variť podľa návodu na obale.
-
Na rovnakej panvici, kde sme vyprážali mrkvu, si pripravíme kuracie prsia. Vyprážame asi 7‑10 minút (podľa veľkosti kuracích kúskov).
-
Podávame s čerstvým koriandrom, posypané nasekanými arašidmi.