Ďalším receptom zo série „Česká klasika vo fit verzii“ je kura na paprike. Dokážeš ho pripraviť za 15 minút a vďaka vyššiemu obsahu bielkovín aj vlákniny ťa zasýti na niekoľko hodín.
Tak ho poď vyskúšať! :)
1 porcia obsahuje 60 g cestovín, dve naberačky omáčky a 100 g mäsa
- 443 kcal
- 30 g sacharidov
- 19 g tukov
- 37 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g R2E kuracieho mäsa
- 1 čajová lyžička ghee
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 cibuľa
- 1 lyžica kuracej bujónky
- 2 hrnčeky vody
- 100 g ricotty
- 1 štipka soli
- 120 g cícerových cestovín
- 1 štipka petržlenu
Postup
-
Na gh si opraž cibuľku nakrájanú najemno, ktorú potom popráš sladkou paprikou a múkou. Keď sa pekne rozvonia, pridaj rozmiešanú lyžicu bujónky s vodou (môžeš použiť vývar) a nechaj variť. -
Medzitým si uvar cestoviny podľa návodu na obale. Pozor! Našim cícerovým stačí pár minút.
-
Pre hladkú konzistenciu omáčky párkrát pomixuj tyčovým mixérom. Na záver pridaj ricottu a môžeš ešte minútu povariť.
-
Podávaj s R2E kuracím mäsom a nasekanou petržlenovou vňaťou.