- Srvátkové proteíny / Whey protein (95)
- Sladké a slané snacky (51)
- Konzervované potraviny (31)
- Orechové maslá (1)
- Cereálie (14)
- Srvátkové proteíny / Whey protein (95)
- Sladké a slané snacky (51)
- Konzervované potraviny (31)
- Orechové maslá (1)
- Cereálie (14)
- Výživové doplnky na výkon a regeneráciu. (2)
- Prílohy a pečivo (12)
- Sladidlá a dochucovadlá (5)
- Tyčinky a proteínové snacky (17)
- Športové nápoje (2)
- Doplnky stravy na hydratáciu (2)
- Nápoje (8)
- Orechy a sušené plody (8)
- Varenie a pečenie (30)
- Doplnky stravy pre ženy (2)
- Podpora trávenia (2)
- Proteínové nápoje (6)
- Omáčky (2)
- Superpotraviny (2)
- Rastlinné proteíny / vegan protein (5)
- Anabolizéry a stimulanty (4)
- Kazeínové proteíny / nočné proteíny (14)
- Viaczložkové proteíny (12)
- Spaľovače tukov (2)
- Aminokyseliny (2)
- Náhrada stravy (10)
- Gainery a sacharidy (2)
- Vaječné proteíny (1)

















Potraviny s vysokým obsahom bielkovín
Za potraviny s vysokým obsahom bielkovín sa podľa nariadenia ES 1924/2006 považujú také potraviny, pri ktorých bielkoviny predstavujú aspoň 20 % energetickej hodnoty.
U bielkovín však nejde iba o ich množstvo, dôležitá je najmä ich kvalita, ktorú je možné určiť na základe obsiahnutých esenciálnych aminokyselín, ktoré sú pre fungovanie ľudského organizmu kľúčové, a je nutné ich prijímať v podobe potravy.
Živočíšne bielkoviny
Bielkoviny pochádzajú zo živočíšneho zdroja sú všeobecne považované za kvalitnejší zdroj bielkovín, vďaka komplexnému spektru esenciálnych aminokyselín. Medzi živočíšne zdroje s najvyšším obsah bielkovín sa radí:
- chudé mäso (hovädzie, bravčové, morčacie, kuracie),
- ryby a morské plody (tuniak, losos, sardinky, treska),
- sušené mäso,
- vaječné bielky,
- syry (parmezán, čedar, syrečky),
- proteíny (mliečne, srvátkové, kazeínové).
Rastlinné bielkoviny
Bielkoviny z rastlinných zdrojov sa vyznačujú nižšou kvalitou, danou nekompletným spektrom esenciálnych aminokyselín, a horšou využiteľnosťou oproti živočíšnym. Jedným z najjednoduchších riešení je správne kombinovať rastlinné bielkoviny, prípadne ich prijímať vo vyššom množstve. Rastlinné potraviny s vysokým obsahom bielkovín sú:
- semienka (tekvicové, sezamové, chia),
- strukoviny (arašidy, cícer, hrach, šošovka),
- orechy (mandle, pistácie),
- rastlinné proteíny,
- produkty zo sóje: tempeh, tofu, seitan.
