- Sladké a slané snacky (82)
- Srvátkové proteíny / Whey protein (106)
- Orechové maslá (2)
- Sladidlá a dochucovadlá (5)
- Tyčinky a proteínové snacky (36)
- Sladké a slané snacky (82)
- Srvátkové proteíny / Whey protein (106)
- Orechové maslá (2)
- Sladidlá a dochucovadlá (5)
- Tyčinky a proteínové snacky (36)
- Cereálie (24)
- Prílohy a pečivo (26)
- Konzervované potraviny (38)
- Orechy a sušené plody (12)
- Doplnky stravy pre ženy (3)
- Varenie a pečenie (51)
- Výživové doplnky na výkon a regeneráciu. (1)
- Športové nápoje (5)
- Superpotraviny (4)
- Kĺbová výživa (1)
- Nápoje (9)
- Omáčky (1)
- Low sugar edícia (12)
- Rastlinné proteíny / vegán proteíny (6)
- Anabolizéry a stimulanty (3)
- Spaľovače tukov (2)
- Kazeínové proteíny / nočné proteíny (11)
- Viaczložkové proteíny (9)
- Aminokyseliny (2)
- Náhrada jedla (10)
- Gainery a sacharidy (6)
- Vaječné proteíny (1)
- Aldelis (5)
- Allnature (2)
- Amylon (1)
- Arax (1)
- AVEIRO (2)
- Barebells (10)
- BioTech USA (9)
- Bombus (6)
- Bujónka (1)
- Country Life (4)
- České houby (3)
- Čongrády (5)
- Ehrmann (6)
- Expres Menu (1)
- Frontrunner (3)
- Green Apotheke (11)
- IPlody (1)
- Matcha tea (2)
- Mixit (1)
- Myprotein (6)
- Natural Jihlava (2)
- Nekton (1)
- POPCROP (1)
- Prom-IN (2)
- Reflex Nutrition (4)
- SciTec Nutrition (3)
- Vilgain (266)
- Wolfberry (1)
- XXL Nutrition (1)
















Potraviny s vysokým obsahom bielkovín
Za potraviny s vysokým obsahom bielkovín sa podľa nariadenia ES 1924/2006 považujú také potraviny, pri ktorých bielkoviny predstavujú aspoň 20 % energetickej hodnoty.
U bielkovín však nejde iba o ich množstvo, dôležitá je najmä ich kvalita, ktorú je možné určiť na základe obsiahnutých esenciálnych aminokyselín, ktoré sú pre fungovanie ľudského organizmu kľúčové, a je nutné ich prijímať v podobe potravy.
Živočíšne bielkoviny
Bielkoviny pochádzajú zo živočíšneho zdroja sú všeobecne považované za kvalitnejší zdroj bielkovín, vďaka komplexnému spektru esenciálnych aminokyselín. Medzi živočíšne zdroje s najvyšším obsah bielkovín sa radí:
- chudé mäso (hovädzie, bravčové, morčacie, kuracie),
- ryby a morské plody (tuniak, losos, sardinky, treska),
- sušené mäso,
- vaječné bielky,
- syry (parmezán, čedar, syrečky),
- proteíny (mliečne, srvátkové, kazeínové).
Rastlinné bielkoviny
Bielkoviny z rastlinných zdrojov sa vyznačujú nižšou kvalitou, danou nekompletným spektrom esenciálnych aminokyselín, a horšou využiteľnosťou oproti živočíšnym. Jedným z najjednoduchších riešení je správne kombinovať rastlinné bielkoviny, prípadne ich prijímať vo vyššom množstve. Rastlinné potraviny s vysokým obsahom bielkovín sú:
- semienka (tekvicové, sezamové, chia),
- strukoviny (arašidy, cícer, hrach, šošovka),
- orechy (mandle, pistácie),
- rastlinné proteíny,
- produkty zo sóje: tempeh, tofu, seitan.