Vilgain Sušené vaječné bielky – 100 % sušené vajcia, 81 % bielkovín na 100 g, bez GMO, bez ďalších aditív
Vilgain Sušené vaječné bielky – 100 % sušené vajcia, 81 % bielkovín na 100 g, bez GMO, bez ďalších aditív
Vilgain Sušené vaječné bielky – Perfektný zdroj bielkovín do lievancov, smoothies alebo ako poleva
Chceš si ozvláštniť jedlo kvalitnými bielkovinami? Alebo si miluješ robiť omeletu, z dvoch celých vajec a ďalších dvoch bielkov? Vilgain Sušené vaječné bielky ti to umožnia hneď, a bez rozklepávania vajec či oddeľovania žĺtkov od bielkov. Vaječná bielkovina je super živočíšna bielkovina so všetkými esenciálnymi aminokyselinami bez tuku aj cholesterolu.
100 % bielok, nič viac
Vajcia z belgického podstielkového chovu sa vyklepnú zo škrupiny a oddelia sa bielky od žĺtkov. Bielky sa potom pasterizujú – na zbavenie všetkých potenciálnych patogénov a zároveň predĺženie trvanlivosti. Pod vysokým tlakom sa potom vstrekujú do sušiacej komory, kde sa z nich odparí voda a vzniká jemný, biely prášok viac ako 80 % plnohodnotných bielkovín. Neobsahuje geneticky modifikované suroviny ani iné zložky odvodené z GMO.
Použi ich všade tam, kde čerstvé vajcia
Naše sušené bielky – podobne ako čerstvé bielky – nemajú žiadnu vôňu. Pýšia sa jemnou textúrou, dobrou rozpustnosťou, dlhou trvanlivosťou a jednoduchým skladovaním.
Môžeš ich použiť všade tam, kam sa inak hodí čerstvý vaječný bielok. Po vyšľahaní s vodou použiť ako čerstvý bielok na prípravu polevy či snehového cesta. 100 gramov prášku rozmiešaného v 700 ml vody zodpovedá približne množstvu bielkov z 25 slepačích vajec, čo je cca 800 g vaječného bielka. Môžeš si ho ale pridať do kaší aj koktailov ako zdroj kvalitného proteínu na prípravu koktailov a kaší.
Perfektné s ním sú aj tortové piškóty a korpusy, rolády, pusinky, pavlova, sušienky, nákypy, pečivo, makrónky, polevy.
Vilgain Sušené vaječné bielky v bodoch:
- pasterizované, neochutené vaječné bielky
- viac ako 80 % bielkovín v 100 g
- nulový obsah tuku, cukru aj cholesterolu
- 4 g zmesi zodpovedajú 1 vajcu
- bez GMO
- prirodzene bez laktózy
- široké využitie
Ingrediencie
Vaječný bielok vo forme prášku 100 %.
Pôvod vajec: Belgicko.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú zvýraznené tučným písmom v zložení produktu.
Kalorické tabuľky
100 g | |
Energetická hodnota | 1510 kJ / 361 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 7,8 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 81,1 g |
Soľ | 3,3 g |
Návod na použitie
- Vhodné na ďalšie spracovanie.
- Zmiešajte prášok s vodou v pomere 1:7*.
- Urobte malé množstvo kaše.
- Pomaly sa pridáva voda a necháva sa stať.
- Miešajte alebo šľahajte do požadovanej konzistencie - ideálne úplne do hladka.
- Cukrárne nechávajú bielok vždy rozpúšťať do druhého dňa.
- Vhodné na prípravu sladkých i slaných pokrmov.
- 4 g zmesi zodpovedajú obsahu bielka v 1 vajci.
*100 g prášku rozmiešané v 700 ml vody zodpovedá približne množstvo bielka z 25 slepačích vajec (asi 800 g vaječného bielka).
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v suchu a tme pri teplote do 18 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.