Vilgain Sušené vaječné bielky ⁠–⁠ 100 % sušené vajcia, 81 % bielkovín na 100 g, bez GMO, bez ďalších aditív

Vilgain Sušené vaječné bielky ⁠–⁠ 100 % sušené vajcia, 81 % bielkovín na 100 g, bez GMO, bez ďalších aditív

Vilgain Sušené vaječné bielky – Perfektný zdroj bielkovín do lievancov, smoothies alebo ako poleva 

Chceš si ozvláštniť jedlo kvalitnými bielkovinami? Alebo si miluješ robiť omeletu, z dvoch celých vajec a ďalších dvoch bielkov? Vilgain Sušené vaječné bielky ti to umožnia hneď, a bez rozklepávania vajec či oddeľovania žĺtkov od bielkov. Vaječná bielkovina je super živočíšna bielkovina so všetkými esenciálnymi aminokyselinami bez tuku aj cholesterolu.

100 % bielok, nič viac

Vajcia z belgického podstielkového chovu sa vyklepnú zo škrupiny a oddelia sa bielky od žĺtkov. Bielky sa potom pasterizujú – na zbavenie všetkých potenciálnych patogénov a zároveň predĺženie trvanlivosti. Pod vysokým tlakom sa potom vstrekujú do sušiacej komory, kde sa z nich odparí voda a vzniká jemný, biely prášok viac ako 80 % plnohodnotných bielkovín. Neobsahuje geneticky modifikované suroviny ani iné zložky odvodené z GMO.

Použi ich všade tam, kde čerstvé vajcia

Naše sušené bielky – podobne ako čerstvé bielky – nemajú žiadnu vôňu. Pýšia sa jemnou textúrou, dobrou rozpustnosťou, dlhou trvanlivosťou a jednoduchým skladovaním.

Môžeš ich použiť všade tam, kam sa inak hodí čerstvý vaječný bielok. Po vyšľahaní s vodou použiť ako čerstvý bielok na prípravu polevy či snehového cesta. 100 gramov prášku rozmiešaného v 700 ml vody zodpovedá približne množstvu bielkov z 25 slepačích vajec, čo je cca 800 g vaječného bielka. Môžeš si ho ale pridať do kaší aj koktailov ako zdroj kvalitného proteínu na prípravu koktailov a kaší.

Perfektné s ním sú aj tortové piškóty a korpusy, rolády, pusinky, pavlova, sušienky, nákypy, pečivo, makrónky, polevy.

Vilgain Sušené vaječné bielky v bodoch:

  • pasterizované, neochutené vaječné bielky
  • viac ako 80 % bielkovín v 100 g
  • nulový obsah tuku, cukru aj cholesterolu
  • 4 g zmesi zodpovedajú 1 vajcu
  • bez GMO
  • prirodzene bez laktózy
  • široké využitie

Ingrediencie

Vaječný bielok vo forme prášku 100 %.

Pôvod vajec: Belgicko.

Upozornenie pre alergikov: Alergény sú zvýraznené tučným písmom v zložení produktu.

Kalorické tabuľky

100 g
Energetická hodnota 1510 kJ / 361 kcal
Tuky 0 g
 - z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 7,8 g
 - z toho cukry 0 g
Bielkoviny 81,1 g
Soľ 3,3 g
Balenie: 500 g

Návod na použitie

  • Vhodné na ďalšie spracovanie.
  • Zmiešajte prášok s vodou v pomere 1:7*.
  • Urobte malé množstvo kaše.
  • Pomaly sa pridáva voda a necháva sa stať.
  • Miešajte alebo šľahajte do požadovanej konzistencie - ideálne úplne do hladka.
  • Cukrárne nechávajú bielok vždy rozpúšťať do druhého dňa.
  • Vhodné na prípravu sladkých i slaných pokrmov.
  • 4 g zmesi zodpovedajú obsahu bielka v 1 vajci.

*100 g prášku rozmiešané v 700 ml vody zodpovedá približne množstvo bielka z 25 slepačích vajec (asi 800 g vaječného bielka).

Upozornenie

  • Potravina.
  • Skladujte v suchu a tme pri teplote do 18 °C.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.

Obľúbené alternatívy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inšpiruj sa receptami s týmto produktom

Raňajková proteínová cookie s ovocím

Raňajková proteínová cookie s ovocím

Jablkový cheesecake s karamelom

Jablkový cheesecake s karamelom

Čokoládová ovsená kaša s cuketou

Čokoládová ovsená kaša s cuketou

Kokosové rezy z bielkov na plech

Kokosové rezy z bielkov na plech

Súvisiace produkty

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Ostatní tiež nakúpili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Recenzie

Napísať recenziu
4,5
367 hodnotení

Po ušlehání hustá pěna. Lze použít na sladko i pro slanou kuchyni.

skvelá voľba :)

Dobré. Jen bohužel nejdou našlehat jako normální bílky

Rád používám na omeletu

Dotazy

Prosím vás. Nejaky tip ako vyšľaháme sušene bielka na kvalitný hustý sneh. Ďakujem. Zatiaľ sa nám nedarí dosiahnuť rovnakú konzistenciu ako z tekutých bielkov.
Neplánujete sortiment rozšíriť aj o tekuté vaječné bielka?