Produkty boli vypredané. Pre viac informácií prosím kontaktujte zákaznícku podporu.

Sušený hmyz na jedenie
Hmyz je súčasťou kultúry a stravy niekoľkých miliárd ľudí na svete. Napriek tomu, že si veľa ľudí túto skutočnosť nedokáže vôbec predstaviť, sušenie svrčky, červy či kobylky si postupne „prehrýzajú“ cestu do jedálnička aj u nás. Okrem vysokého obsahu bielkovín sa jedlý hmyz pýši tiež:
- nízkym obsahom sacharidov,
- vyváženým obsahom tukov (10‑36 %),
- ako zdroj vlákniny, železa, zinku či horčíka.
U jedlého hmyzu je dôležitým aspektom udržateľnosť. Produkcia jedlého hmyzu je v porovnaní s produkciou tradičných zdroj bielkovín ekologickejšia - využíva menej vody a potravy, menej poľnohospodárskej pôdy a produkuje menej skleníkových plynov. Nejedná sa však o hmyz žijúci vo voľnej prírode, ich chov aj následné spracovanie podliehajú prísnej regulácii.
Ak sa necítiš hneď na kobylku na večeru, môžeš začať postupne. Prvý krok môže predstavovať konzumácia potravín s podielom hmyzej múky - na trhu sú v predaji chipsy, čokolády, tyčinky či pečivo. Neskôr môžeš zaradiť celé sušené svrčky alebo červy, ktoré môžu skvele doplniť tvoje jedlo či dezert, prípadne ako snack k televízii či na výlet.
Vyskúšaj hmyzie pochúťky od českých značiek WormUp alebo GRIG a obohať svoje chuťové bunky o nový zážitok. Sušený hmyz sa vyznačuje orieškovou chuťou, k dostaniu je ale aj v rôznych príchutiach, ktoré dajú na chuť hmyzu zabudnúť. Stačí sa preniesť cez pomyselné chrumknutie.
Konzumácia hmyzu môže byť nevhodná pre osoby s alergiou na kôrovce a morské plody.