Vilgain Špaldová múka celozrnná BIO – čerstvá múka z ekologického poľnohospodárstva, s vysokým obsahom vlákniny, vďaka špalde lepšie stráviteľná
Vilgain Špaldová múka celozrnná BIO – čerstvá múka z ekologického poľnohospodárstva, s vysokým obsahom vlákniny, vďaka špalde lepšie stráviteľná
Vilgain Špaldová múka celozrnná BIO - starobylá pšenica s hutnejšou štruktúrou a ľahko orieškovou chuťou
Ideálny parťák pre všetkých, čo radi pečú? Čo napríklad celozrnná špaldová múka? Špalda je staršia odroda modernej pšenice, ktorá sa pýši ľahko výraznejšou orieškovou chuťou a pevnejšou štruktúrou.
Múka bohatá na vitamíny skupiny B a vlákninu
Špaldová múka obsahuje všetky časti zrna špaldy, vrátane otrúb a klíčkov, ktoré majú vysoký obsah vlákniny, minerálnych látok a vitamínov skupiny B. Vláknina pomáha spomaliť trávenie a vstrebávanie, čo podporuje znižovanie výkyvov hladiny cukru v krvi [1]. Použitie celých zŕn spôsobuje to, že je múka o niečo tmavšia ako klasická hladká múka.
Čerstvé zrná z ekologického poľnohospodárstva
Zrná použité na výrobu našej múky pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Múka je navyše sušená šetrne teplým vzduchom a nemele sa do zásoby. Vyrába sa v malých šaržiach pre maximálnu čerstvosť.
Vilgain Špaldová múka celozrnná BIO v bodoch:
- z celých zŕn špaldy
- veľmi dobre stráviteľná
- čerstvá múka vyrábaná v malých šaržiach
- v BIO kvalite z ekologického poľnohospodárstva
- vysoký obsah vlákniny
- vyšší obsah živín ako bežná pšeničná múka
- dlhá trvanlivosť
[1] https://www.healthline.com/nutrition/what‑is‑spelt#TOC_TITLE_HDR_4
100 g | |
Energetická hodnota | 1457 kJ / 344 kcal |
Tuky | 1,8 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 64,5 g |
- z toho cukry | 1,3 g |
Vláknina | 8,2 g |
Bielkoviny | 13,4 g |
Soľ | 0 g |
Ingrediencie
BIO celozrnná múka z pšenice špaldy 100%.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu.
Odporúčanie výrobcu
- Použite na varenie a pečenie.
- Kvôli vyššiemu obsahu vlákniny odporúčame s celozrnnou špaldovou múkou začínať postupne.
- Najprv nahradiť celozrnnou špaldovou múkou 1/3 klasickej múky a postupne pomer navyšovať.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.