Plnené zemiakové lievance alebo buchtičky, ktoré môžeme naplniť čímkoľvek. Výborné na večeru alebo na obed.
1 porcia obsahuje
- 108,2 kcal
- 14,7 g sacharidov
- 3 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 9 porcií
- 550 g zemiakov
- 40 g celozrnnej špaldovej múky
- 1/2 čajové lyžičky himalájskej soli
- 1,5 balenie tuniaka vo vlastnej šťave
- čierne korenie
- 1 lyžica olivového oleja
- 50 g 30 % Eidamu
- 3 lyžice paradajkového pyré
Postup
-
Umyjeme a uvaríme zemiaky v šupke. Potom ich ošúpeme a popučíme. Zmiešame s múkou, soľou a korením. Vymiesime kompaktné cesto.
-
Cesto rozdelíme na 9 rovnakých kúskov, roztlačíme prstami a naplníme tuniakom (vylejeme z neho olej) a zmiešame s paradajkovým pyré a na to kúsok syra. Zabalíme a jemne roztlačíme.
-
Nakoniec osmažíme na olivovom oleji dozlatista, môžeme pokvapkať obľúbeným orechovým maslom a podávame. Dobrú chuť!