Ak máte chuť na niečo sladké, dokonale šťavnaté, jednoduché a rýchle na prípravu a ešte plné bielkovín, potom by vám nemal ujsť recept na čučoriedkovú galetku s tvarohom! Koláčik, ktorý možno vyšperkovať ovocím, čo máte práve doma alebo netrpezlivo čaká v mrazničke, máte hotové za polhodinku aj s pečením a poteší nielen vás, ale aj nečakanú návštevu. Tak sa poďte pozrieť, ako na to!
1 porcia obsahuje
- 187 kcal
- 26 g sacharidov
- 2 g tukov
- 14 g bielkovín
Na 6 porcií
- 200 g špaldovej múky
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 200 g polotučného tvarohu
- 1 vajce
- 1 štipka mletej vanilky
- 30 g čakankového sirupu
- 125 g čučoriedkového jamu bez pridaného cukru
- čučoriedky
- 1 vajce
Postup
-
V miske si zmiešame múku s kypriacim práškom a tvarohom a vypracujeme nelepivé cesto. To potom zabalíme do fólie a dáme na 15 minút do chladničky odležať.
-
Medzitým si pripravíme náplň – zmiešame tvaroh, vajcia, vanilku a čakankový sirup.
-
Z cesta vyvaľkáme asi 4 mm tenký plát v tvare kruhu.
-
Doprostred nanesieme tvarohový krém, ale necháme priestor asi 4 cm od okrajov cesta.
-
Okraje preložíme smerom dovnútra kruhu, aby nám pri pečení nevytiekol krém.
-
Nakoniec na krém pridáme čučoriedkový džem, špajdľou môžeme vytvoriť mozaiku. Posypeme čerstvými čučoriedkami a okraje cesta potrieme vajíčkom.
-
Pečieme cca 15‑20 minút na 170 °C.
-
Podávame vychladnuté a rozkrájané na 6 dielikov. Tak dobrú chuť!