Zdravý nadýchaný mazanec zo špaldovej múky

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová
60 min. 90 minút kysnutia a 40 minút pečenia
19 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Zdravý nadýchaný mazanec zo špaldovej múky

Veľká noc sa neúprosne blíži a mazanec na žiadnom stole nesmie chýbať. Verte nám, že s týmto mazancom strčíte do vrecka kadejakého pekára a nikto nespozná rozdiel od toho klasického. Všetci stravníci sa budú vylizovať až za ušami.

1 porcia obsahuje 1 plátok mazanca

  • 163 kcal
  • 21,3 g sacharidov
  • 8,4 g tukov
  • 6,6 g bielkovín

Na 12 porcií

Mazanec:
Navrch:

Postup

  1. Založíme kvások – do hrnčeka rozdrobíme droždie a s 5 g sladiča rozmiešame na kašičku. Potom prilejeme 60 ml vlažného mlieka. Zakryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste kvások vzísť. Zdravý nadýchaný mazanec zo špaldovej múky

  2. Medzitým do misy preosejeme múku, pridáme proteín, 25 g sladiča, 60 ml vlažného mlieka, ghí a vajcia. Potom pridáme aj vzídený kvások a v kuchynskom robotovi alebo ručne cesto miesime 5 minút. Potom do cesta zapracujeme aj hrozienka a mandle a miesime ďalších 5 minút, kým sa nám nevytvorí hladké cesto. Zdravý nadýchaný mazanec zo špaldovej múky

  3. Cesto necháme kysnúť 30 minút zakryté na teplejšom mieste. Po tejto dobe z neho vypracujeme pravidelný bochník, ktorý dáme na plech s papierom na pečenie, zakryjeme ho a necháme kysnúť ďalšiu 1 hodinu. Zdravý nadýchaný mazanec zo špaldovej múky

  4. Rúru predhrejeme na 180 °C. Vykysnutý mazanec potrieme vajíčkom a posypeme mandľami. Uprostred urobíme nožnicami alebo nožom krížik a dáme piecť na 30-35 minút dozlatista. Zdravý nadýchaný mazanec zo špaldovej múky

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
19 Páči sa mi Uložiť recept