Voňavé jablčné lievance z ovsených vločiek

Kristína Močková
Kristína Močková
30 min.
102 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Voňavé jablčné lievance z ovsených vločiek

Tieto lievance vám prevoňajú celý domov. Vďaka jablku sú nielen vláčne, ale aj jemne sladké. Pomohli sme si však aj proteínom, ktorý nám tiež dodal pár gramov bielkovín navyše. S čím si lievance vychutnáte vy? Fantázii sa medze nekladú :)

1 porcia obsahuje 4 lievance

  • 317 kcal
  • 33,6 g sacharidov
  • 14,1 g tukov
  • 12,4 g bielkovín

Na 2 porcie

Na lievance:
Na horúce jablká:
  • 1 jablko
  • 5 g ghee
  • 1 lyžica sirupu agáve
  • 1 lyžica kokosového sirupu

Postup

  1. Voňavé jablčné lievance z ovsených vločiek Pridáme ovsené vločky, ktoré sme si jemne rozdrvili v ruke, kypriaci prášok, proteín, škoricu a kto chce, tak aj štipku muškátového orieška. Vznikne nám hustejšie cesto.

  2. Jablká si podusíme s malým množstvom ghí, agáve sirupom a škoricou. V prípade potreby pridáme trochu vody. Zároveň na panvičke vyprážame lievance do zlatista.

  3. Podávame teplé, s jogurtom alebo tvarohom a dochutené Aktin sirupom z kokosových kvetov. Voňavé jablčné lievance z ovsených vločiek

  4. Dobrú chuť!

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
102 Páči sa mi Uložiť recept