Aj vy doma poctivo recyklujete poháre od všetkých tých vyjedených orieškových masiel? Ale ich je, však? Poličky sa prehýbajú, dvierka nejdú poriadne zavrieť... Najvyšší čas tie prázdne chudinky zužitkovať. Ideálne ich znova naplniť niečím skvelým, plným bielkovín, pripraveným zatočiť s malým hladom hoci aj na cestách.
1 porcia obsahuje
- 374 kcal
- 16 g sacharidov
- 22 g tukov
- 29 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 balenie čokoládového pudingu
- 30 g čokoládového proteínu
- 15 g kakaa
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- Sladič
- 50 ml mlieka
- 300 g tvarohu
- 150 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
- 100 g horkej čokolády
- 10 g kokosového oleja
Postup
-
Rúru predhrejeme na 175 °C.
-
Najskôr si pripravíme korpus. V miske najskôr zmiešame suché suroviny – pudingový prášok, proteín, kakao, Sladič (podľa chuti) a kypriaci prášok. Potom k nim pridáme aj vajcia, mlieko a vytvoríme cesto. To nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme približne 20 minút.
-
Korpus necháme vychladnúť a potom ho natrháme na menšie kúsky, ktorými vyplníme dno pohárikov.
-
Na prípravu krému stačí zmiešať všetky potrebné suroviny. Hotový krém rovnomerne nanesieme na cesto do pohárikov.
-
Čokoládu spoločne s kokosovým olejom roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Priebežne miešame, aby sa čokoláda nepripálila. Nakoniec ju nalejeme na vrch dezertu a rozotrieme lyžičkou.
-
Dezert necháme stuhnúť v chladničke.
-
Dobrú chuť!