V nedeľu večer obetujete chvíľu pri sporáku a máte ultrarýchlo postarané o raňajky na takmer celý ďalší týždeň. A to je super, nie?
Pečenú ovsenú kašu môžete aj naporciovať na elegantnejšie kocky a spolu s jogurtom a javorovým sirupom ju podávať ako dezert. Garantujeme vám, že sa budú oblizovať aj tí najväčší tortožrúti.
1 porcia obsahuje približne 1/4 celej upečenej kaše
- 380 kcal
- 43 g sacharidov
- 12 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 4 porcie
- 200 g ovsených vločiek
- balenie kypriaceho prášku
- 15 g ľanových semienok
- 15 g chia semienok
- 60 g vanilkového proteínu
- 2 čajové lyžičky škorice
- 350 ml mlieka
- 1 banán
- 160 g mrazených malín
- 25 g mandľových lupienkov
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 °C. -
Vo veľkej mise spolu zmiešame suché ingrediencie – ovsené vločky, kypriaci prášok, ľanové a chia semienka, proteín a škoricu.
-
V ďalšom kroku pridáme mlieko a roztlačený banán a vytvoríme cesto, do ktorého úplne nakoniec zamiešame aj maliny.
-
Cesto prelejeme do formy, posypeme mandľovými plátkami a pečieme zhruba 30 minút. Povrch by mal byť dozlatista opečený a stred pekne vláčny.
-
Podávať môžeme len tak alebo napríklad s bielym jogurtom a javorovým sirupom. Ale fantáziám sa samozrejme medze nekladú.
-
Keď pečenú ovsenú vyskúšate, nezabudnite ju pekne nafotiť a zdieľať na Instagrame s označením @aktinrecepty.
Dobrú chuť!