Päť ingrediencií a 10 minút práce, bum, to je všetko! Máte super domáce žemličky, za ktoré by vám aj v Bez servítky odtrhli ruky! Čím ich naplníte, necháme len na vašej fantázií. My sme zvolili jednoduchú kombináciu a sviežu chuť mozzarelly, paradajok a špenátu. Pokvapkané kvalitným olivovým olejom a balzamikovým octom to bolo doslova nebíčko v papuľke.
1 porcia obsahuje
- 254 kcal
- 34,5 g sacharidov
- 5,9 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g syra cottage
- 90 g celozrnnej špaldovej múky
- 20 ml vody
- 6 g kypriaceho prášku
- soľ
- slnečnicové semienka
Postup
-
Syr cottage si rozmixujeme ponorným mixérom. Nemusí byť dokonale hladký. Prisypeme múku, prášok do pečiva, soľ a podľa potreby prilejeme vodu.
-
Z cesta vytvarujeme na plechu s papierom na pečenie dve kôpky, z ktorých sa stanú žemličky. Mali by byť nižšie, aj keď príliš nenarastú. Vyššie cesto sa však dobre neprepečie.
-
Pečieme na 170 °C približne 40 minút.
-
Potom už len podávajte obložené tým, čo máte radi. A dobrú chuť!