Tento elegantný strúhaný koláč sa tvári nenápadne, ale nenechajte sa zmiasť. Ukrýva v sebe poriadnu nálož bielkovín, takže poslúži ako skvelé raňajky, desiata alebo dezert, ktorý zasýti. Nezabudnite si po dojedení skontrolovať svoj úsmev v zrkadle! :-).
1 porcia obsahuje 1 kus koláča
- 147 kcal
- 11,8 g sacharidov
- 6,7 g tukov
- 10,8 g bielkovín
Na 15 porcií
- 3 žĺtky
- 55 g ghee
- 45 g práškového sladidla
- 200 g špaldovej múky
- 6 g kypriaceho prášku
- 3 lyžice vody
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 20 g Grass Fed Whey Proteinu
- 15 g vanilkového pudingu
- 45 g práškového sladidla
- 20 g maku
- 3 bielky
Postup
-
Žĺtka vyšľaháme so sladidlom do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, ghí izbovej teploty a vodu podľa potreby. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré vložíme na pol hodinu do chladničky.
-
Medzitým si pripravíme náplň. Zmiešame tvaroh s proteínom, sladidlom a pudingovým práškom. Môžeme dochutiť aj citrónovou šťavou. Náplň je menej sladká, takže kto má radšej sladšie, dosladí (záleží aj na sladkosti použitého proteínu). Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov a mak.
-
Stuhnuté cesto rozdelíme na 2 približne rovnakej polovice. Menšiu formu na pečenie (použili sme 20 x 30 cm) vyložíme papierom na pečenie a na dno hrubým strúhadlom nastrúhame polovicu cesta. Prikryjeme ju krémom a na ten nastrúhame druhú polovicu cesta.
-
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 35 minút, kým povrch koláča nie je jemne do hneda. Necháme chvíľu vychladnúť a podávame.