Strúhaný koláč s makom, ktorý v sebe ukrýva poriadnu nálož bielkovín

Kristína Močková
Kristína Močková
60 min. plus 30 min. na vychladnutie
174 Páči sa mi Komentáre
9
Uložiť recept
Strúhaný koláč s makom, ktorý v sebe ukrýva poriadnu nálož bielkovín

Tento elegantný strúhaný koláč sa tvári nenápadne, ale nenechajte sa zmiasť. Ukrýva v sebe poriadnu nálož bielkovín, takže poslúži ako skvelé raňajky, desiata alebo dezert, ktorý zasýti. Nezabudnite si po dojedení skontrolovať svoj úsmev v zrkadle :-).

1 porcia obsahuje 1 kus koláča

  • 147 kcal
  • 11,8 g sacharidov
  • 6,7 g tukov
  • 10,8 g bielkovín

Na 15 porcií

Na cesto
Na náplň
Na ozdobenie

Postup

  1. Strúhaný koláč s makom, ktorý v sebe ukrýva poriadnu nálož bielkovín Žĺtka vyšľaháme so sladidlom do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, ghee izbovej teploty a vodu podľa potreby. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré vložíme na pol hodiny do chladničky.

  2. Medzitým si pripravíme náplň. Zmiešame tvaroh s proteínom, sladidlom a pudingovým práškom. Môžeme dochutiť aj citrónovou šťavou. Náplň je menej sladká, takže kto má radšej sladšie, dosladí (záleží aj na sladkosti použitého proteínu). Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov a mak. Strúhaný koláč s makom, ktorý v sebe ukrýva poriadnu nálož bielkovín

  3. Stuhnuté cesto rozdelíme na 2 približne rovnakej polovice. Menšiu formu na pečenie (použili sme 20 x 30 cm) vyložíme papierom na pečenie a na dno hrubým strúhadlom nastrúhame polovicu cesta. Prikryjeme ju krémom a na ten nastrúhame druhú polovicu cesta. Strúhaný koláč s makom, ktorý v sebe ukrýva poriadnu nálož bielkovín

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 35 minút, kým povrch koláča nie je jemne do hneda. Necháme chvíľu vychladnúť a podávame. Strúhaný koláč s makom, ktorý v sebe ukrýva poriadnu nálož bielkovín

  5. Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory! Radi si ich prezrieme pod #aktinrecepty.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
174 Páči sa mi Uložiť recept