Pamätáte si z detstva krtkovu tortu? Že sa jej nechcete vzdať? Potom tu máme niečo priamo pre vás, krtkovu tortu do pohára!
V porovnaní s klasickou tortou vás zasýti vďaka vysokému obsahu bielkovín a ide o skvelú desiatu, raňajky či dezert. Pohár si môžete vziať napríklad aj do práce alebo školy. A aj keď práve máte home‑office, aspoň neurobíte neporiadok pri krájaní.
1 porcia obsahuje
- 294 kcal
- 29 g sacharidov
- 11 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 4 porcie
- 50 g celozrnnej špaldovej múky
- 25 g čokopecičiek
- 25 g ghee
- 10 g kakaa
- 10 g trstinového cukru
- 60 ml mlieka
- 15 g Grass Fed Whey Proteinu
- 5 g kypriaceho prášku
- 1 vajce
- štipka soli
- 400 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 2 banány
- 10 g čokopecičiek
Postup
-
Na korpus si vyložíme menší plech papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 170 °C.. -
V mise premiešame múku, proteín, kakao, cukor, soľ a kypriaci prášok. Ghíčko (alebo maslo) rozpustíme s čokoládou a necháme chvíľku vychladnúť. Potom zmes prilejeme do misy so suchými ingredienciami. Pridáme aj vajcia s mliekom a všetko spojíme do jednotného cesta, ktoré nalejeme na pripravený plech s papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre 8‑10 minút. Po upečení a čiastočnom vychladnutí korpus rozdrobíme.
-
Na krém si nasekáme čokoládu na malinké kúsky. Grécky jogurt rozšľaháme s jedným roztlačeným banánom. Nakoniec pridáme nasekanú čokoládu. Druhý banán nakrájame na kolieska.
-
Pripravíme si 4 poháre a na dno každého z nich dáme cca 3 lyžice rozdrobeného korpusu. Na sklo prilepíme pár koliesok banánu, navrstvíme krém a nakoniec posypeme zvyšným rozdrobeným korpusom.
-
Dobrú chuť!