Nátierky sú veľmi vďačným jedlom. Počas dňa vám môžu poslúžiť ako raňajky na naštartovanie dňa, zdravá dopoludňajšia desiata, popoludňajší olovrant alebo ako studená ľahšia večera. Táto je navyše plná bielkovín, ktoré ľuďom v jedálničku často chýbajú. K nátierke pridáme celozrnný ražný chlieb, veľkú porciu zeleniny a zdravé jedlo je za pár minút na svete.
1 porcia obsahuje
- 675 kcal
- 11 g sacharidov
- 30 g tukov
- 89 g bielkovín
Na 4 porcie
- 2 tuniaky vo vlastnej šťave
- 200 g syra cottage
- 1 lyžica lučiny
- 2 vajcia
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 1/2 cibule
- soľ
- čierne korenie
- ražný chlieb
- pažítka
Postup
-
Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Keď sa uvaria, dáme ich chladiť pod studenú vodu, aby sa nám lepšie lúpali.
-
Cibuľu nakrájame najemno a pridáme do misy spoločne so syrom cottage, žervé a horčicou. Z tuniaka zlejeme šťavu a pridáme ho k ostatným surovinám. Nakoniec pridáme aj natvrdo uvarené vajcia, ktoré nakrájame cez sitko na vajcia alebo najemno nožom. Všetko spoločne zmixujeme ručným mixérom.
-
Nakoniec nátierku osolíme a okoreníme. Nátierku podávame s ražným chlebom a nasekanou pažítkou. Podľa chuti ju pokvapkáme citrónom. Nezabudneme ani na zeleninu, ktorú s namasteným chlebom pochrumkávame.
Dobrú chuť!