Perníkové lievance krásne dokreslia vianočnú atmosféru. Ale môžete si ich pokojne dať na raňajky aj kedykoľvek inokedy, sú totiž hotové raz‑dva, prevoňané a nesmierne dobré.
Nákup použitých surovín pre recept
1 porcia obsahuje
- 280 kcal
- 36,5 g sacharidov
- 6 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 2 porcie
Na lievance:
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 15 g Vilgain proteínu škoricová rolka
- 200 ml mlieka
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 vajce
- 1/2 čajové lyžičky perníkového korenia
Na podávanie:
- polotučný tvaroh
- ovocie
- orechové maslo
Postup
-
Vajcia a mlieko metličkou prešľaháme. Pridáme múku, proteín, kypriaci prášok a perníkové korenie. Všetko premiešame a vytvoríme hladké tekutejšie cesto. -
Na obyčajnú panvici alebo panvicu na lievance rozohrejeme trochu kokosového oleja a na strednom plameni opekáme lievance z oboch strán cca 3‑5 minút. -
Podávame s tvarohom, ovocím a orechovým maslom.
Tak dobrú chuť!