Perníkové lievance

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová pred 6 mesiacmi Prvýkrát publikované 5. 12. 2020
Aktualizované 25. 12. 2021
15 min.
Uložiť recept
Perníkové lievance

Perníkové lievance krásne dokreslia vianočnú atmosféru. Ale môžeš si ich pokojne dať na raňajky aj kedykoľvek inokedy, sú totiž hotové raz-dva, prevoňané a nesmierne dobré.

1 porcia obsahuje 4 lievance

  • 280 kcal
  • 36,5 g sacharidů
  • 6 g tuků
  • 19 g bílkovin

Na 2 porcie

Lievance
  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • 15 g proteínu v príchuti škoricovej rolky
  • 200 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 1/2 čajové lyžičky perníkového korenia
Na podávanie

Postup

  1. Perníkové lievance Vajcia a mlieko metličkou prešľaháme. Pridáme múku, proteín, kypriaci prášok a perníkové korenie. Všetko premiešame a vytvoríme hladké tekutejšie cesto. Perníkové lievance Na klasickej panvici alebo panvici na lievance rozohrejeme trochu kokosového oleja a na strednom plameni opekáme lievance z oboch strán cca 3 – 5 minút.

    Podávame s tvarohom, ovocím a orechovým maslom. Perníkové lievance

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
100 Páči sa mi Uložiť recept