Toasty milujeme azda všetci, pokiaľ teda nie ste tím „low‑carb“. Toasty sú proste jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa stalo klasikou v mnohých domácnostiach a novým „rezňom s chlebom“ na mnoho výletov.
Dnes vám predstavíme malú obmenu klasických toastov, vďaka ktorej získame lahodne chrumkavú dobrotu, toasty si totiž za pár minút upečieme v rúre. A čo je najlepšie? Chutia ako pizza a budú hotové, než poviete mňam.
1 porcia obsahuje
- 361 kcal
- 35 g sacharidov
- 16 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 2 porcie
- 4 plátky Toasťáka
- 70 g Vilgain paradajkovej omáčky arrabbiata
- 1 mozzarella
- 4 plátky šunky
- oregano
Postup
-
Rúru si predhrejeme na 180 ºC.
-
V plechu si na papier na pečenie vyskladáme toasty a natrieme ich ľahkou vrstvou paradajkového pretlaku, ktorú následne zľahka osolíme a okoreníme.
-
Toasty ozdobíme šunkou, nastrúhanou mozzarellou, ďalšími dobrotami podľa chuti a posypeme oreganom.
-
Dáme piecť zhruba na 5‑10 minút podľa výkonu rúry a orientujeme sa podľa rozpečeného syra.
-
Vytiahneme z rúry a vychutnávame.