Vilgain Kampotské korenie patrí medzi najlepšie korenia na svete. Pochádza z rovnomennej oblasti v blízkosti Thajského zálivu, ktorý je špecifický dusným klíma ťažké hlinité pôdy. Táto kombinácia vytvára dokonalý základ pre výslednú kvalitu korenia. Pestovanie sa vykonáva tradične ručne a bez použitia umelých hnojív a pesticídov.
Čierne kampotské korenie sa získava z plodov ešte zeleného korenia. Po zbere sa zrná sušia na slnku a fermentačný proces spôsobí sčernanie bobúľ. Nasleduje starostlivý ručný výber, aby ostali len tie najkrajšie bobule. Pre čiernu verziu kampotského korenia je charakteristická príjemná, mohutná korenitosť s nádychom mäty a eukalyptu.
Červené kampotské korenie je veľmi náročné na produkciu, len veľmi málo najlepších farmárov dokáže tento druh vypestovať. Pochádza z rovnakej rastliny ako čierne korenie, ale vďaka vysokému stupňu zrelosti je obzvlášť aromatické a takmer ovocné, so silnou štipľavosťou.
Biele kampotské korenie je delikátny druh korenia, ktorý sa ako jeden z mála získava z plne zrelých červených zŕn, zbavený šupky a sušený na kambodžskom slnku. Má jemnú arómu s tónmi mentolu, citrusov a eukalyptu.