Rýchle jedlá, tie my máme radi! A chrumkavú bagetku s naším kuracím mäsom v domácej buffalo omáčke zapečenú so syrom? Tú rovno milujeme! A budete ju milovať aj vy!
1 porcia obsahuje
- 723 kcal
- 34,5 g sacharidov
- 34,3 g tukov
- 67,2 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 celozrnné bagety
- 400 g R2E kuracieho mäsa
- 300 ml paradajkovej passaty
- 1 lyžica gréckeho jogurtu
- 1 lyžica vínneho octu
- 1 lyžica ghee
- jarná cibuľka
- soľ
- kampotské korenie
- oregano
- sušená cibuľa
- sladká paprika
- čili
- 8 plátkov 30 % Eidamu
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
Postup
-
Na ghí masle opražíme nakrájanú jarnú cibuľku. -
K cibuľke pridáme drvené paradajky, vínny ocot, soľ, trstinový cukor a korenie. Necháme povariť cca 2 minúty.
-
Ďalej pridáme nakrájané kuracie mäso a premiešame.
-
Kuraciu zmes zložíme z platne a zmiešame s gréckym jogurtom.
-
Bagety pozdĺžne rozkrojíme a na každú polovicu navrstvíme kuraciu zmes.
-
Nakoniec pridáme plátky syra a dáme zapiecť do rúry, kým sa syr neroztečie.
-
Rozpečené bagety podávame s jarnou cibuľkou.
Dobrú chuť!