Odľahčený obed či večera s tropickým nádychom, ktorá poteší každého počas vianočného hodovania. Kto by povedal, že ryža s lososom môže byť také nápadité jedlo. Stačí si k nemu pripraviť sviežu salsu z manga a avokáda, ktorá aj z obyčajného jedla vytvorí neobyčajný gastronomický zážitok.
PS: Tento recept je tiež skvelý ako štedrovečerná večera, prílohu môžete zmeniť a pridať napríklad zemiakový šalát 3‑krát inak podľa #Aktintímu.
1 porcia obsahuje
- 755 kcal
- 63 g sacharidov
- 35 g tukov
- 44 g bielkovín
Na 3 porcie
- 3 plátky lososa
- 50 ml olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- citrónová kôra
- tymian
- himalájska soľ
- kampotské korenie
- 100 g manga
- 1 avokádo
- 1/2 červenej cibule
- 1 paprika
- koriander
- šťava z limetky
- 1 lyžica olivového oleja
- himalájska soľ
- kampotské korenie
- 200 g jazmínovej ryže
Postup
-
Do zapekacej misy nalejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, citrónovú kôru a premiešame. -
Filety lososa obalíme v pripravenej olejovej zmesi zo všetkých strán. Posypeme tymianom, osolíme a okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
-
Ryžu uvaríme podľa návodu.
-
Mango, avokádo, papriku a červenú cibuľu nakrájame na malé kocky a preložíme do misky. Pridáme nasekaný koriander, pokvapkáme šťavou z limetky, olivovým olejom a premiešame. Dochutíme soľou a korením.
-
Upečeného lososa podávame napríklad s jazmínovou ryžou a vytvorenou salsou.
Tak dobrú chuť!