Pečený losos s mangovoavokádovou salsou a jazmínovou ryžou

Šárka Červinková
Šárka Červinková
60 min.
41 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Pečený losos s mangovoavokádovou salsou a jazmínovou ryžou

Odľahčený obed či večera s tropickým nádychom, ktorá poteší každého počas vianočného hodovania. Kto by povedal, že ryža s lososom môže byť také nápadité jedlo. Stačí si k nemu pripraviť sviežu salsu z manga a avokáda, ktorá aj z obyčajného jedla vytvorí neobyčajný gastronomický zážitok.

PS: Tento recept je tiež skvelý ako štedrovečerná večera, prílohu môžete zmeniť a pridať napríklad zemiakový šalát 3-krát inak podľa #Aktintímu.

1 porcia obsahuje 1 kus lososa a miska ryže

  • 755 kcal
  • 63 g sacharidov
  • 35 g tukov
  • 44 g bielkovín

Na 3 porcie

Losos:
Salsa:
Príloha:

Postup

  1. Pečený losos s mangovoavokádovou salsou a jazmínovou ryžou Do zapekacej misy nalejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, citrónovú kôru a premiešame.

  2. Filety lososa obalíme v pripravenej olejovej zmesi zo všetkých strán. Posypeme tymianom, osolíme a okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút. Pečený losos s mangovoavokádovou salsou a jazmínovou ryžou

  3. Ryžu uvaríme podľa návodu.

  4. Mango, avokádo, papriku a červenú cibuľu nakrájame na malé kocky a preložíme do misky. Pridáme nasekaný koriander, pokvapkáme šťavou z limetky, olivovým olejom a premiešame. Dochutíme soľou a korením.

  5. Upečeného lososa podávame napríklad s jazmínovou ryžou a vytvorenou salsou.

    Tak dobrú chuť! Pečený losos s mangovoavokádovou salsou a jazmínovou ryžou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
41 Páči sa mi Uložiť recept