Studená polievka gazpacho

Šárka
Šárka Červinková
20 min.
33 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Studená polievka gazpacho

Ideálna polievka do letných dní? Rozhodne studené gazpacho! Vyladené chute, jemná konzistencia a perfektné osvieženie. Túto nevarenú polievku si zamiluje aj ten najnáročnejší gurmán.

1 porcia obsahuje 1 tanier polievky

  • 167 kcal
  • 18,8 g sacharidov
  • 9,3 g tukov
  • 3,2 g bielkovín

Na 3 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Studená polievka gazpacho

    Melón vykôstkujeme a nakrájame na kocky.

  2. Cherry paradajky nakrájame na polovičky. Šalátovú uhorku očistíme a tiež nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno.

  3. Studená polievka gazpacho

    Takto pripravené suroviny hodíme do mixéra spoločne so strúčikom cesnaku, lístkami bazalky, olivovým olejom, ume octom a kokosovou amino omáčkou. Všetko zmixujeme dohladka.

  4. Rozmixovanú polievku dochutíme soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom, sušenou bazalkou a limetkovou šťavou.

  5. Polievku precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili prebytočných kúskov a získali tak jemný krém. Potom ju necháme chladiť aspoň hodinu v chladničke.

  6. Polievku servírujeme s nakrájanými paradajkami, uhorkou, cibuľkou a lístkami bazalky. Nakoniec ju pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

    Podávame s opečeným toastom.

    TIP: Ak by sme chceli navýšiť bielkoviny, môžeme pridať kúsky mozzarelly.

  7. Dobrú chuť.

    Studená polievka gazpacho

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
33 Páči sa mi Uložiť recept