Ideálna polievka do letných dní? Rozhodne studené gazpacho! Vyladené chute, jemná konzistencia a perfektné osvieženie. Túto nevarenú polievku si zamiluje aj ten najnáročnejší gurmán.
1 porcia obsahuje
- 167 kcal
- 18,8 g sacharidov
- 9,3 g tukov
- 3,2 g bielkovín
Na 3 porcie
- 400 g melónu
- 400 g cherry paradajok
- 200 g uhorky
- 1/2 červenej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvá bazalka
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice Vilgain amino omáčky
- 1 čajová lyžička morskej soli
- kampotské korenie
- sušený cesnak
- sušená bazalka
- šťava z limetky
Postup
-
Melón vykôstkujeme a nakrájame na kocky.
-
Cherry paradajky nakrájame na polovičky. Šalátovú uhorku očistíme a tiež nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno.
-
Takto pripravené suroviny hodíme do mixéra spoločne so strúčikom cesnaku, lístkami bazalky, olivovým olejom, octom a kokosovou amino omáčkou. Všetko zmixujeme dohladka.
-
Rozmixovanú polievku dochutíme soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom, sušenou bazalkou a limetkovou šťavou.
-
Polievku precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili prebytočných kúskov, a získali tak jemný krém. Potom ju necháme chladiť aspoň hodinu v chladničke.
-
Polievku servírujeme s nakrájanými paradajkami, uhorkou, cibuľkou a lístkami bazalky. Nakoniec ju pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Podávame s opečeným toastom.
TIP: Ak by sme chceli navýšiť bielkoviny, môžeme pridať kúsky mozzarelly.
-
Dobrú chuť!