Ukroj si plátok voňavého jablčného chlebíčka, uvar kávu, zababuš sa do deky a vychutnaj si spojenie všetkých chutí, ktoré k jeseni neodmysliteľne patria.
1 porcia obsahuje
- 115 kcal
- 14 g sacharidov
- 3 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 16 porcií
- 250 g špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 50 g Vilgain Erythritol & Stévie
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 lyžica škorice
- 2 jablká
- 2 vajcia
- 200 ml kefíru
- 2 lyžice jablčného octu
- 1/2 citrónovej kôry
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 1/4 citrónovej šťavy
- 20 g Vilgain Erythritol & Stévie
- 5 g ghee
- 1 jablko
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/4 citrónovej šťavy
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. -
Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké ingrediencie – múku, proteínový prášok, erytritol a stéviu, kypriaci prášok, soľ, škoricu a citrónovú kôru.
-
Potom do misy pridáme jablká rozmixované do konzistencie detskej výživy, vajce, kefír, jablčný ocot a vymiešame mierne tekuté cesto.
-
Cesto prelejeme do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre 60 minút.
-
Medzitým si pripravíme krém dôkladným vyšľahaním všetkých uvedených ingrediencií.
-
V ďalšom kroku si pripravíme jablká. Najskôr ich nakrájame na drobné kocky. Potom na panvici rozpálime ghíčko. Jablká na ňom opečieme spolu so škoricou a citrónovou šťavou dozlatista.
-
Na upečený a vychladnutý chlebíček nanesieme krém, ktorý potom posypeme jablkami.
-
Hotový chlebíček dáme stuhnúť do chladničky. Najlepší je samozrejme na druhý deň.
Dobrú chuť!