Zdravý jablkový chlebíček

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
130 min.
50 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Zdravý jablkový chlebíček

Ukroj si plátok voňavého jablčného chlebíčka, uvar kávu, zababuš sa do deky a vychutnaj si spojenie všetkých chutí, ktoré k jeseni neodmysliteľne patria.

1 porcia obsahuje 1 kus chlebíčka

  • 115 kcal
  • 14 g sacharidov
  • 3 g tukov
  • 8 g bielkovín

Na 16 porcií

Na cesto:
Na krém:
Na jablká:

Postup

  1. Zdravý jablkový chlebíček Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké ingrediencie – múku, proteínový prášok, erytritol a stéviu, kypriaci prášok, soľ, škoricu a citrónovú kôru.

  3. Potom do misy pridáme jablká rozmixované do konzistencie detskej výživy, vajce, kefír, jablčný ocot a vymiešame mierne tekuté cesto.

  4. Cesto prelejeme do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre 60 minút.

  5. Medzitým si pripravíme krém dôkladným vyšľahaním všetkých uvedených ingrediencií.

  6. V ďalšom kroku si pripravíme jablká. Najskôr ich nakrájame na drobné kocky. Potom na panvici rozpálime ghíčko. Jablká na ňom opečieme spolu so škoricou a citrónovou šťavou dozlatista.

  7. Na upečený a vychladnutý chlebíček nanesieme krém, ktorý potom posypeme jablkami.

  8. Hotový chlebíček dáme stuhnúť do chladničky. Najlepší je samozrejme na druhý deň.

    Dobrú chuť!

    Zdravý jablkový chlebíček

    Zdravý jablkový chlebíček

    Zdravý jablkový chlebíček

    Zdravý jablkový chlebíček

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
50 Páči sa mi Uložiť recept